Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
26/08/2012 15:04

Не владний час над болем втрати…

22 серпня Україна вшанувала працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків. Тихого літнього ранку на Солом’янській площі в Києві біля навіки зажуреної Скорботної Матері вишикувалися представники підрозділів міліцейського відомства й майбутні правоохоронці – курсанти НАВС. Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко і члени колегії МВС, керівники й колеги, рідні та друзі прийшли сюди, щоб вшанувати тих, хто не повернувся із двобою зі злочинністю, і покласти живі квіти до монумента, що символізує біль втрати, нашу вдячність та пам’ять.

Держава довірила міліції захищати права громадян і суспільний спокій у країні. Виконання цієї відповідальної місії вимагає від правоохоронців мужності, рішучості, самовідданості. Вони часто ризикують, і, на жаль, іноді ціною власного життя захищають співвітчизників від криміналу. За роки незалежності у боротьбі зі злочинністю загинуло 307 працівників міліції. Імена героїв назавжди записані в «Книгу пам’яті». Загибель кожного з них – невиправна втрата для рідних, органів внутрішніх справ, усього українського суспільства.
У День пам’яті до Києва запросили дев’ять родин, що втратили найближчих, найдорожчих людей, які поклали своє життя на вівтар боротьби із беззаконням. Під час зустрічі в НУВС із матерями, вдовами й дітьми загиблих міліціонерів очільник МВС Віталій Захарченко наголосив, що керівництво міністерства і обласних управлінь робить і робитиме все можливе, щоб допомогти їм. Спільно з Українським благодійним фондом «Милосердя», Профспілкою атестованих працівників органів внутрішніх справ керівництво відомства надало родинам загиблих грошову допомогу, а дітям – вручило подарунки.
…Лунали щирі слова співчуття, а навзаєм – слова вдячності за підтримку. В очах рідних загиблих міліціонерів бриніли сльози – бо скільки б не минуло часу, біль утрати не вщухає. Не вплине час і на нашу пам’ять. Вічна слава оперуповноваженим і дільничним інспекторам, працівникам ДАІ та патрульним, бійцям «Беркута» й представникам інших служб – вірним синам Батьківщини, які без страху і сумніву, заплативши найвищу ціну, виконали свій обов’язок!
Марина ГОНТАР, «ІЗ».
Фото ОЛЕГА ПЕРЕВЕРЗЄВА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті