Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
09/08/2012 15:05

За крок до мрії

   Познайомитися з «міліцейською» дзюдоїсткою Іриною Кіндзерською журналістам «Іменем Закону» пощастило торік. Тоді перспективна спортсменка вже встигла покласти до своєї особистої «скарбниці» нагород «золото» чемпіонату України, чемпіонатів Європи і світу серед молоді, «бронзу» чемпіонату світу серед поліцейських. Наше тодішнє інтерв’ю з Іриною – про шлях до спортивних зірок – завершувалося запитанням про плани на майбутнє, на що дівчина відповіла: «Мрія кожного спортсмена – «золото» на Олімпійських іграх. Зізнаюсь, я – не виняток. Нині моя амбітна планка – потрапити до Національної олімпійської збірної України із дзюдо, щоб гідно представити нашу країну». Ми знову зустрілись зі своєю знайомою незадовго до відльоту олімпійської збірної до Туманного Альбіону, щоб привітати її зі здобуттям «путівки» на ювілейні ХХХ літні Олімпійські ігри.

    Нинішній рік став знаковим не лише для спортивного життя Ірини – місяць тому вона закінчила навчання на психологічному факультеті Національної академії внутрішніх справ. Зі слів спортсменки, саме виш і тренери, яких їй пощастило зустріти у стінах академії, багато в чому визначили її перші спортивні успіхи:

«Я народилася в невеликому місті Дунаївці, що на Хмельниччині, – каже Ірина Кіндзерська. – Дзюдо почала займатися з раннього дитинства. Дехто вважає, що це нежіночий вид спорту, але на моє глибоке переконання саме жінки надають сучасному дзюдо неповторний колорит і грацію, приваблюють до нього глядачів і прихильників. Після закінчення середньої школи в мене була заповітна мрія – продовжити навчання й зайняття спортом».

«Уперше я побачив Ірину «у справі» на першості України серед юнаків і дівчат із боротьби самбо ще в січні 2008 року, яка проводилася на базі нашої академії», – розповідає тренер олімпійки, начальник кафедри вогневої та спеціальної фізичної підготовки НАВС Іван Закорко. «Так склалося, що в нашому навчально-науковому інституті підготовки кадрів громадської безпеки та психологічної служби утворився неофіційний центр з підготовки важковаговиків, – підхоплює розмову професор кафедри, заслужений майстер спорту, заслужений тренер України Олександр Журавель. – Тому побачивши таку унікальну дівчину, ми вирішили запропонували їй після закінчення школи продовжити навчання в Національній академії внутрішніх справ».

«Буду відвертим, – веде далі Іван Закорко, – відбір на Олімпійські ігри в Лондон був нашою метою від самого початку роботи з Іриною. Тим паче, що такий результат міг бути першим в історії нашого навчального закладу. Приємно, що роки плідної праці не минули даремно. Та тріумфувати ще зарано».

Досягнувши мети, до якої 21-річна лейтенант міліції цілеспрямовано йшла останні чотири роки, Ірина Кіндзерська мріє здобути олімпійську медаль.

Ми віримо в тебе, Ірино! Бажаємо впевненості у своїх силах, незламного духу та справедливого суддівства!

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати

Коментарi

Інші статті