Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
09/08/2012 15:04

Подвійна честь

Серед спортсменів-право­охорон­ців, які мають честь змагатися у складі Національної збір­ної України на Олімпійських іграх у Великобританії – 31 військовослужбовець внутрішніх військ МВС України. Сучасне п’ятиборство представлятиме начальник військового наряду військової частини 3037 (місто Донецьк) сержант Дмитро Кірпулянський.

Спортсмен серйозно налаштований на перемогу:

«Це вже другі мої Олімпійські ігри, тому досвід змагань на такій серйозній арені вже маю. Тривають останні дні напруженої підготовки до них. Користуючись нагодою, хочу подякувати командуванню внутрішніх військ за надану можливість належно підготуватись до змагань. У наш час підтримувати спортсменів нелегко, але для нас, п’яти­борців, створені всі умови, щоб ми належним чином підготувалися до Олімпіади».

Сучасне п’ятиборство зародилось ще 1912 року. Його основоположником був П’єр де Кубертен. Раніше цим елітним видом спорту могли займатися лише військові офіцери, які майстерно володіли так званим конкуром – подоланням перепон на конях.

«На Олімпійських іграх у Лондоні ми святкуватимемо сторіччя від дня «народження» нашого виду спорту, – веде далі Дмитро Кірпулянський. – Тому брати участь у цих змаганнях подвійно почесно – це історична мить. Звичайно, кожного спортсмена не покидає думка про перемогу. Обіцяємо зробити для цього все від нас залежне».

Вікторія КУШНІР, м. Київ

друкувати

Коментарi

Інші статті