Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
02/08/2012 17:15

Донецькі курсанти тріумфували в Гамбурзі й Харкові

У нещодавньому чемпіонаті з гирьового спорту з поштовху довгим циклом, який відбувався в м. Гамбург (Німеччина), разом із найсильнішими гирьовиками світу взяли участь курсанти Донецького юридичного інституту МВС України рядові міліції Станіслав Клименко й Сергій Силка.

У   ваговій категорії до 60 кг майстер спорту України Станіслав Клименко продемонстрував волю до перемоги й бійцівський характер і став срібним призером чемпіонату серед юніорів. Крім того, лише завдяки більшій власній вазі він поступився третім місцем у змаганнях серед чоловіків. До того ж під час змагань Станіслав установив особистий рекорд – 46 підіймань.

Майстер спорту України Сергій Силка, попри прикру хворобу, виявивши залізну витримку в боротьбі з іменитими супротивниками, став віце-чемпіоном у ваговій категорії до 70 кг. Завдяки успіхам наших гирьовиків збірна команда України стала чемпіоном світу, випередивши збірні команди Білорусі й Італії.

А в період з 5 по 8 липня одразу дев’ять представників Донецького юридичного інституту брали участь у чемпіонаті України з гирьового спорту, що відбувався в Харкові. Сергій Силка і тут не мав собі рівних у ваговій категорії 65 кг – він не лише посів перше місце, але й був єдиним з учасників змагань, хто виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу. Станіслав Клименко здобув «срібло» у змаганнях серед юніорів і показав третій результат у поштовху. Бронзову нагороду у ваговій категорії понад 90 кг серед юніорів виборов і ще один курсант ДЮІ, майстер спорту України Роман Пасічка. У командному заліку збірна Донеччини, за яку виступали гирьовики ДЮІ, посіла високе п’яте місце, а Сергій Силка, Станіслав Клименко та Роман Пасічка вибороли путівки на чемпіонат світу з гирьового спорту, який відбудеться в листопаді в італійському місті Мілані.

Леонід ГАРАЖА, м. Донецьк

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті