Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Проблема
30/07/2012 21:44

Поступитись дорогою – врятувати ближнього

   На Полтавщині працівники Державтоінспекції перевірили, як водії поступаються дорогою каретам швидкої медичної допомоги, які мчать на виклик, та патрульним автомобілям ДАІ. В один із днів правоохоронці з 16.00 до 18.00 години провели відповідні практичні заняття з використанням службових автомобілів ДАІ та «швидкої».

    Мета заходу – профілактика порушень Правил дорожнього руху з боку водіїв, які не надають перевагу в русі транспортним засобам з увімкненими синіми проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами, а також відпрацювання алгоритму дій працівників ДАІ під час супроводжень осіб, стосовно яких здійснюється державна охорона.

Для участі в рейді був залучений автомобіль швидкої медичної допомоги та 12 екіпажів Держ­автоінспекції. Правоохоронці несли службу за визначеним маршрутом, яким рухались службові автомобілі ДАІ та «швидка».

Рух автомобілів зі спеціальним проблисковим маячком розпочався з вулиці Половка в Полтаві. Не проїхавши й кількох кілометрів, на шляху службових автомобілів ДАІ та медичного реанімобіля почали з’являтися водії, які не надавали безпечного проїзду, а продовжували рух, попри ввімкнені спеціальні сигнали. І таких водіїв працівники міліції нарахували близько тридцяти.

Шістьох із них, які грубо порушували ПДР і не надавали переваги в русі кареті швидкої допомоги та патрульним автомобілям ДАІ, інспектори ДПС притягли до адміністративної відповідальності за ст. 122 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За таке порушення передбачено штраф від 510 до 680 гривень. З іншими особами проведено профілактичні бесіди.

Керівництво Державтоінспекції області впевнене, що саме такі рейди дадуть позивні результати і водії з часом стануть ввічливішими та чуйнішими до чужої біди.

Нагадуємо, що згідно з частиною 3 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення водієві, який перевищив встановлення обмеження швидкості руху транспортного засобу більш ніж на 50 км/год, не надав переваги в русі транспорту аварійно-рятувальної служби, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, міліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, а також порушив правила зупинки, стоянки, що створило перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, передбачено штраф від 510 до 680 грн, або громадські роботи від 30 до 40 годин.

Тож бережіть бюджет родини, вчіться жити за Законом, будьте ввічливі, культурні й гуманні стосовно інших. Це допоможе врятувати сотні, а може, й тисячі життів наших земляків.

Наталія Варченко, 

Полтавська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті