Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
07/07/2012 15:06

Хай щастить на життєвих дорогах!

   У Національної академії внутрішніх справ того літнього дня було одразу два приводи для святкування: випускний-2012 та всеукраїнське свято – День Конституції України. Серед почесних гостей на урочистостях були присутні міністр внутрішніх справ України генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко, ректор НАВС Валентин Коваленко, керівний склад центрального апарату міністерства, командно-адміністративний та науково-педагогічний склад академії, ветерани, рідні та близькі винуватців свята.

    Понад 1100 випускників Національної академії внутрішніх справ, 170 з яких отримали дипломи з відзнакою, у цей святковий день вирушили у нове, вже цілком доросле життя. Боротьба зі злочинністю, охорона громадського порядку, захист прав і свобод громадян, честі й гідності кожної людини – все це віднині є святим обов’язком молодих правоохоронців.

– Ви отримали офіцерські погони, і я маю підстави звернутись до вас як до колег. Вітаю з успішним засвоєнням навчальної програми і розраховую на готовність кожного з вас плідно працювати на службі українському народові, – зазначив Віталій Захарченко, звертаючись до випускників. – Починаються напружені міліцейські будні зі своїми труднощами і перемогами, зі словами вдячності людей і життєвими негараздами. До всього цього ви повинні бути професійно та морально готовими. 

За понад 90-річну історію існування академії справжні фахівці своєї справи – кандидати й доктори наук, професори та заслужені працівники освіти України – поділилися своїми знаннями та професійними здобутками з понад 57 тисячами випускників. Більша частина з них поповнили ряди правоохоронців, і не лише в Україні, а й у багатьох інших державах. Немало з колишніх курсантів очолили міліцейські підрозділи та служби, досягли високих звань і суспільного визнання.

– Ваші знання, професійні вміння та навички, здобуті в академії, у поєднанні з наполегливістю й сумлінним ставленням до служби сприятимуть не тільки забезпеченню належного рівня безпеки громадян та правопорядку в державі, а й вашому професійному зростанню та посиленню авторитету правоохоронних органів в українському суспільстві, – звернувся до випускників ректор НАВС Валентин Коваленко. – Тож будьте гідними високої благородної місії, завжди пам’ятайте, що головними рисами правоохоронця були й залишаються справедливість, чесність та сумлінне служіння Батьківщині.

На головній площі Національної академії внутрішніх справ ще довго звучали добрі слова та побажання на адресу всіх людей, яких доля звела з флагманом відом­чої освіти. Не обійшлося і без приємних сюрпризів – курсанти НАВС вразили присутніх показовими виступами, маршем, танцями, виступом ансамблю чарівних барабанниць і навіть запуском денного салюту, повітряних кульок і білосніжних голубів до ясного блакитного неба.

Ще одним сюрпризом, вже для науково-педаго­гічного складу академії, стало урочисте вручення трьох автівок, які у подальшому будуть використовуватися в навчальному процесі.

А найурочистішим моментом заходу стало нагородження кращих курсантів академії, які отримали дипломи з відзнакою про закінчення одного з найкращих вищих навчальних закладів країни з рук міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

– Хай щастить вам, дорогі випускники, на життєвих дорогах, хай завжди прихильною буде до вас доля як у службі, так і в особистому житті, – наостанок зазначив Валентин Коваленко. – В добру путь!

Лариса Тищенко , м. Київ. 

Фото Олега Переверзєва

друкувати
Додати коментар

Інші статті