Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
17/06/2012 18:57

Працівників ЗМІ інформували та вітали

   Напередодні офіційного відкриття фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року та з нагоди Дня журналіста Міністерство внутрішніх справ організувало для представників вітчизняних ЗМІ кілька цікавих заходів.

    Велика група працівників мас-медіа у стінах міністерства мала змогу ознайомитися з роботою Оперативного штабу з питань Євро-2012. Як розповів начальник управління масових заходів та з питань Євро-2012 Департаменту громадської безпеки МВС полковник міліції Олег Матвєйцов, інформація, що стосується проведення чемпіонату, надходить до штабу цілодобово, на її підставі складають відповідні звіти та приймають рішення щодо залучення сил та засобів.

Під час футбольного свята правоохоронці нестимуть службу в посиленому режимі, насамперед, у місцях масового скупчення вболівальників та проживання іноземних фанів. У дні матчів громадський порядок охоронятимуть 22 тис. міліціонерів та військовослужбовців внутрішніх військ, у інші дні – 11 тисяч.

Сучасне комп’ютерне обладнання дає змогу працівникам штабу стежити за обстановкою в усіх чотирьох містах-господарях Євро-2012. Під пильним наглядом відеокамер (в одній лише столиці їх – близько 100) перебувають не лише територія навколо спортивних арен та офіційні фанзони, а й найлюдніші громадські місця Києва, Харкова, Донецька та Львова. Причому сигнал з відеокамер надходить і до територіальних органів внутрішніх справ, що сприяє координації дій правоохоронців.

Одне з приміщень Оперативного штабу підготовлено для проведення засідань міжвідомчої робочої групи, до складу якої входять представники різних центральних органів виконавчої влади. Окрім того, у складі штабу чергують працівники Управління зв’язків із громадськістю МВС, які, у разі потреби, оперативно підготовлятимуть пові­дом­лення для ЗМІ.

 

У  стінах Національної академії внутрішніх справ журналісти відвідали створений на базі навчального закладу Міжнародний центр поліцейського співробітництва, де відбувся сеанс відео­зв’яз­ку між міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком та заступником головного коменданта поліції Польщі Кшиштофом Гаєвським.

Під час розмови Віталій За­хар­ченко наголосив, що Міжнародний центр, як і Оперативний штаб МВС, відкриває нові технологічні можливості для забезпечення правопорядку, прав і свобод громадян, які прибуватимуть на чемпіонат, а в подальшому новітні технології використовуватимуть для забезпечення громадського порядку та для нав­чання особового складу міліції.

– Сподіваємося, що в цьому Центрі буде зручно працювати нашим колегам із Польщі, а також поліцейським із інших держав, які братимуть участь у Євро-2012, – зазначив очільник МВС України. 

Кшиштоф Гаєвський наголосив, що гарантування безпеки під час турніру є спільною україн­сько-польською операцією та висловив сподівання на тісну співпрацю з українськими колегами.

У Міжнародному центрі поліцейського співробітництва того дня вже працювали представники 14 європейських країн, зокрема Великобританії, Німеччини, Франції, Португалії, Росії та інших. З 32 робочих місць, обладнаних необхідною технікою, зв’язком і доступом до мережі Інтернет, працівники Центру мають змогу за допомогою відео­зв’язку й мережі камер відео­спосте­ре­ження цілодобово контролювати ситуацію в містах, що приймають Євро-2012, та координувати діяльність іноземних поліцейських, які супроводжуватимуть в Україну організовані групи вболівальників зі своїх країн. Загалом під час футбольного чемпіонату в Україні працюватимуть понад 100 іноземних правоохоронців.

 

Наостанок у навчальному центрі ГУМВС у м. Києві для журналістів було влаштовано невеличке свято. На його початку відбулися змагання зі стрільби зі зброї вітчизняного виробництва – пістолета «Форт-12», чемпіоном у яких став кореспондент газети «Факты и комментарии» Анатолій Гавриш, друге та третє місця посіли відповідно редактор відділу редакції газети «Коммерсантъ (Украина)» Денис Попович та головний редактор Департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1» Максим Сухенко. Дипломи та цінні подарунки призерам вручили генеральний прокурор Вік­тор Пшонка, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова СБУ Ігор Калінін.

Під час урочистої церемонії відзначення представників ЗМІ, котрі об’єктивно та неупереджено висвітлюють правоохоронну тематику, керівники МВС, Ген­прокуратури та СБУ подякували журналістам за плідну співпрацю та нагородили їх відомчими відзнаками. Зокрема, начальнику Управління зв’язків із громадськістю МВС України полковнику міліції Володимиру Поліщуку та головному редактору гро­мад­сько-правового тижневика МВС України «Іменем Закону» Олександру Іващенку Віталій Захарченко вручив відзнаки МВС України «За професіоналізм в управлінні».

Сергій КОВАЛЕНКО , «ІЗ».

Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті