Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
17/06/2012 18:54

Віталій Захарченко: «Найкращою оцінкою роботи міліції є атмосфера свята, що панує в Україні»

   З початку проведення чемпіонату Європи в Україну до міст, де відбуватимуться матчі, прибуло майже 72 тис. іноземних уболівальників. Охорону громадського порядку в день проведення ігор забезпечують в середньому близько 22 тис. працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС. Допомогу їм надають близько сотні іноземних поліцейських. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко на брифінгу, що відбувся в Кабінеті Міністрів України.

    За словами керівника МВС, лише в день проведення матчу з участю національної збірної України з футболу офіційні фанзони у містах, що приймають, відвідали понад 120 тисяч осіб. Найбільше вболівальників – 50 тисяч – підтримували спортсменів у столиці. 

   Віталій Захарченко відзначив вагомий внесок представників іноземних поліцейських структур у роботу із забезпечення правопорядку під час Євро-2012. Очільник МВС зауважив, що для координації зусиль українських та закордонних правоохоронців на базі МВС та Національної академії внутрішніх справ створено Міжнародний центр поліцейського співробітництва. До його складу введено представників іноземних поліцейських делегацій з 14 країн Європи, серед яких – правоохоронці Англії, Білорусі, Данії, Німеччини, Польщі, Росії та інших країн. Окрім цього, в Україні працюють понад 80 представників закордонних поліцейських структур, які спостерігають за поведінкою своїх співгромадян на стадіонах та у фан-зонах під час матчу. 

   – Хочу підкреслити, що представники іноземних поліцейських структур вважають спів­працю з українськими колегами добре налагодженою, а також відзначають гідний рівень підготовки та професіоналізму працівників органів внутрішніх справ України, – наголосив Віталій Захарченко.

   Утім, не обійшлося і без інцидентів. За словами керівника МВС, з моменту розгортання роботи Оперативного штабу (тобто з 24 травня) до органів внутрішніх справ надійшло 76 повідомлень про події, пов’язані з Євро-2012. Переважна їх більшість – про крадіжки або втрату особистого майна чи документів. Було також кілька випадків шахрайства, основна частина яких стосується реалізації підроблених квитків на матчі Євро-2012.

   Міністр внутрішніх справ також відзначив професійні дії працівників міліції щодо недопущення інцидентів з участю віт­чизняних та іноземних вболівальників як у фанзонах, так і на прилеглій до спортивних споруд території. Зокрема, завдяки професійним діям українських правоохоронців вчасно був припинений інцидент у фанзоні на столичному Хрещатику, а також не допущено правопорушень під час традиційної ходи шведських фанатів вулицями Києва.

   – На мою думку, найкращою оцінкою роботи міліції стануть враження та відгуки гостей нашої держави про щирість, гостинність та доброзичливість наших співвітчизників, а також та атмосфера свята, що панує в Україні зараз та в майбутньому піднесе її імідж на міжнародній арені на нову висоту, – на завершення брифінгу зазначив Віталій Захарченко.

Микола ГУЛЕВИЧ , м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті