Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
14/05/2012 21:32

Вічна пам’ять! Вічна вдячність!

   26 квітня – особлива дата для 33 тисяч працівників органів і підрозділів внутрішніх справ та військовослужбовців ВВ з усіх регіонів України, на долю яких випало непросте випробування – битва з ядерною стихією... 

    На вшанування героїв Чорнобиля цього дня в Міністерстві внутрішніх справ відбувся мітинг-реквієм. Звертаючись зі словами вдячності до чорнобильців за їхні мужність, відвагу та самопо­жерт­ву, міністр внутрішніх справ Ук­раїни Віталій Захарченко наголосив:
   – Рівно 26 літ відділяє нас від ранку 26 квітня 1986 року, який приніс українському народу не відоме до цього випробування. Чорнобильська катастрофа внесла корективи у звичайне життя мільйонів українців. Сьогодні ми віддаємо данину поваги та шани всім, хто брав участь у ліквідації її наслідків: цивільним, військовим, правоохоронцям. Чимало з цих самовідданих людей вже пішли від нас. Керівництво міністерства й надалі приділятиме максимальну увагу питанням соціального захисту чорнобильців, не залишить наодинці зі своїми проблемами жодного, хто тоді був у центрі подій. Безмежна слава й подяка тим, хто виконав свій почесний обов’язок правоохоронця та громадянина! 
   Теплі слова на адресу ліквідаторів і членів їхніх сімей виголосив і голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС генерал внутрішньої служби, на той час очільник оперативного штабу МВС України в зоні аварії на ЧАЕС, Василь Дурдинець. 
   – Сьогодні вся наша країна відзначає День Чорнобильської катастрофи, день скорботи за її жертвами. Жахливими променями Чорнобильського лиха просякнуте все людство. Із Чорнобилем ми пов’язані навіки. Він стосується кожного – і живих, і ще ненароджених. Особливо гостро ця трагедія торкнулася нас, безпосередніх учасників ліквідації наслідків аварії: бійців пожежної охорони, військовослужбовців внутрішніх військ, особового складу всіх служб та підрозділів ОВС, – зазначив Василь Васильович. – Шкода, що нині серед нас немає багатьох побратимів, які виявили героїзм і пожертвували собою. Ми безмежно вдячні їм за цей вчинок. Наш святий обо­в’я­зок – пам’ятати про них.
   Звертаючись до загалу, Василь Дурдинець також висловив сподівання, що ліквідатори та члени їхніх сімей і надалі відчуватимуть турботу нашої держави: 
   – Дякуємо Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу, який запевнив: питання соціального захисту чорнобильців – це питання честі держави. Останнім часом Уряд України й особисто Прем’єр-міністр Микола Янович Азаров чимало зробили, зокрема щодо впорядкування пенсійного і медичного забезпечення ліквідаторів. Також ми постійно відчуваємо турботу керівництва нашого міністерства щодо створення належних умов для оздоровлення ліквідаторів та поліпшення їхніх житлових умов. 
   Керівництво та особовий склад центрального апарату МВС, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та вдови чорнобильців поклали квіти до меморіалу. Героїв Чорнобиля, які пішли з життя, побратими та рідні пом’янули хвилиною мовчання. Потому за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи працівниками ОВС відслужили панахиду. 
   Після мітингу пам’яті на честь ліквідаторів відбувся – за християнським звичаєм – поминальний обід для дружин, чоловіки яких віддали життя, здолавши страшного техногенного монстра 26 літ тому.
   Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко після спільної молитви виконав найтяжчий обов’язок командира: звернувся до тих, хто відпустив найдорожчих людей у вічність, зі словами вдячності за подвиг їхніх рідних.
   – Цей подвиг житиме вічно, – сказав міністр.

Марія САЛЬНІК , «ІЗ».
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА 

друкувати
Додати коментар

Інші статті