Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
16/04/2012 12:32

Динамівці «звірили годинники»

    У курортному місті Яремчі, що на Івано-Франків­щині, під орудою голови товариства, народного депутата України Віктора Коржа відбулася нарада керівників обласних організацій ФСТ «Динамо».

    «Динамо» – одне з найбільших фізкультурно-спор­тивних товариств України, до складу якого входять працівники правоохоронних органів і силових структур. Його представники завоювали 75 олімпійських ліцензій зі 180, які загалом мають українські спортсмени. Окрім того, спортивне об’єднання зі славетною емблемою «Д» – це 30 дитячо-спор­тивних шкіл, де зай­маються спортом 10 тис. школярів, а ще – численні центри професійної підготовки працівників правоохоронних органів.
   – Ми приїхали сюди, як то кажуть, звірити годинники, обмінятися досвідом, обговорити нагальні проблеми, – зазначив голова ФСТ «Динамо» Віктор Корж. – Івано-Франківський регіон задіяний у проекті «Олімпійська надія – 2022» і вже цього року розпочнуться будівельні роботи в контексті його реалізації. Україні потрібно створити частину спортивної інфраструктури, а спортивні споруди, бази нині є нашою ахіллесовою п’ятою. Тому хочемо оглянути «Буковель», вивчити його можливості. А ще, 2012-й оголошено роком спорту та здоров’я нації, до того ж це рік проведення Олімпійських ігор, тож буде предметна розмова стосовно підготовки спортсменів, які вже стали володарями олімпійських ліцензій, і тих, хто ще за них бореться. На порядку денному наради – і питання розвит­ку дитячого спорту, подальшого існування мережі дитячо-юнаць­ких шкіл. Буде обговорено і питання взаємодії з правоохоронними відомствами, створення центрів спеціальної підготовки правоохоронців. Ми розуміємо, що не підготовлені належним чином правоохоронці є бідою для українського суспільства. 
   У своєму вітальному слові голова Івано-Франківської обласної організації ФСТ «Динамо» генерал-майор міліції Василь Варцаба запевнив, що прикарпатські динамівці завжди були серед української спортивної еліти. Досить згадати олімпійські медалі дзюдоїста Романа Гонтюка, борця Василя Федоришина, боксера Андрія Федчука. І нині серед претендентів на участь в Олімпіаді в Лондоні є представники Прикарпаття. 
   У нараді також взяли участь представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Тож велася гостра дискусія щодо розвитку фізичної культури і спорту в навчальних закладах.

Ігор ГОЛИНСЬКИЙ ,
Івано-Франківська обл.
Фото Юрія РИЛЬЧУКА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті