Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
05/04/2012 17:59

Футбол відбудеться за доброї «погоди»

   Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко відвідав з робочим візитом Харківщину, де проінспектував готовність обласної міліції до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Очільник МВС завітав на головну спортивну арену Харкова – стадіон «Металіст», де ознайомився із системою гарантування безпеки під час проведення футбольних матчів. 

    Начальник ГУМВС у Харківській області полковник міліції Віктор Козицький доповів міністру про заходи щодо дотримання безпеки дорож­нього руху під час підготовки та про­ведення в Харкові Євро-2012, створення єдиної системи безпеки та правопорядку на офіційних об’єктах чемпіонату, а також в інших місцях: у фан-зоні, на території аеропорту, залізничного вокзалу, автовокзалах, у метрополітені.
   Так, із працівниками зовнішніх служб – міліції громадської безпеки, дорожньо-патрульної служби ДАІ, «Беркуту», – на яких лягає основне навантаження з охорони громадського порядку під час чемпіонату, провели відповідні інструктажі, використовуючи досвід іноземних колег. Окрім того, вони вдосконалюють мовну практику з анг­лійської, під час тактико-навча­льних заходів відпрацьовують алгоритм спільних з представниками інших структур дій. 
Для взаємодії правоохоронних структур з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування у сфері безпеки та правопорядку під час Євро- 2012 створено постійну міжвідомчу координаційну групу, до якої увійшли й представники харківської міліції. Вона працює над вирішенням практичних завдань, зокрема, складанням графіків роботи громадського транспорту міста в дні проведення футбольних зустрічей, визначає місця паркування транспорту вболівальників, проводить роз’яснювальну роботу щодо завчасного проходу на стадіон та правил поведінки на його території тощо.
   Також організовано штаби з питань безпеки на особливо важливих об’єктах інфраструктури чемпіонату. Їх очолюють керівники територіальних підрозділів харківської міліції. Розпочав роботу й обласний оперативний штаб, до якого увійшли представники силових структур, МНС, МОЗ.
   – Якщо виникне надзвичайна ситуація, завдання оперативного штабу – визначити заходи, спрямовані на гарантування безпеки вболівальників та учасників матчу, забезпечити злагодженість дій усіх служб, залучених до локалізації кризових ситуацій, – зазначив Віталій Захарченко.
   У дні проведення матчів представники штабу перебуватимуть безпосередньо на стадіоні «Металіст» у спеціально облаштованому пункті спостереження, монітори якого ретранслюватимуть відеозаписи з встановлених на спортивній споруді відеокамер. Це дозволить кон­тро­лювати ситуацію і в чаші арени, і на прилеглій до неї території під час пропуску вболівальників, матчу та після його завершення. 
   Перебуваючи на стадіоні, Віталій Захарченко приділив особливу увагу питанням безперешкодного підходу вболівальників до спортивної арени, недопущення тисняви біля турнікетів, взаємодії стюардів та працівників міліції. Очільник МВС акцентував на тому, що потрібно створити всі необхідні умови, щоб уникнути будь-яких негараздів, запобігти небажаним ситуаціям.

Лариса ВОЛКОВА ,
Харківська обл.  

друкувати
Додати коментар

Інші статті