Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
25/03/2012 19:17

«Четверта влада» готується до великого футболу

    На базі Управління МВС України в Хмельницькій області відбулася Міжнародна конференція з питань інформаційної політики органів внутрішніх справ під час Євро-2012.

    Для участі у масштабному зібранні приїхали керівники міліцейських підрозділів зі зв’язків із громадськістю з усієї України на чолі з начальником УЗГ МВС Володимиром Поліщуком, очільники прес-служб польської поліції тих міст, які прийматимуть у себе матчі в рамках чемпіонату, а також представники митної служби та СБУ. Упродовж кількох днів українські й польські правоохоронці ділилися досвідом роботи та напрацюваннями в підготовці до головної події року, обговорювали інформаційну політику МВС під час проведення футбольного чемпіонату, вчилися правильно реагувати на конфліктні ситуації з представниками мас-медіа та виробляли алгоритм оперативного опрацювання інформації.
   Важливість конференції обумовлюється тим, що саме від роботи прес-служб значною мірою залежатиме імідж українських міліціонерів, те, які спогади залишаться про них у мільйонів іноземців, котрі пильно стежитимуть за перебігом найочікуванішої футбольної події. За попередніми даними, в Україні акредитують близько восьми тисяч працівників закордонних ЗМІ, що потребуватимуть оперативного надання максимально достовірної інформації.
На урочисте відкриття конференції прибув прес-секретар головного коменданта поліції Польщі Маріуш Соколовськи, віце-консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Царціньськи, офіцер зв’язку поліції Польщі в МВС України генерал Тадеуш Лавнічак, губернатор Хмельницької області Василь Ядуха.
   У вітальному слові учасникам зібрання начальник УМВС у Хмельницькій області генерал-майор міліції Сергій Шутяк зазначив: «Нині, коли органи внутрішніх справ намагаються відійти від каральної функції й акценти в нашій роботі дедалі більше ставляться на виконання соціальних завдань, така конференція набуває особливої актуальності. Засоби масової інформації недарма називають «четвертою владою», бо вони нерідко мають більший вплив на громадськість, ніж законодавча, виконавча та судова влади разом. Історії відомо чимало ситуацій, коли під безпосереднім впливом мас-медіа вирішували життєво важливі питання і приймали серйозні рішення. Але найвагомішим є опосередкований вплив ЗМІ на погляди, настрої, переконання громадян, на формування громадської думки, яка є найголовнішим критерієм оцінки діяльності міліції. Преса, радіо, телебачення та Інтернет здатні впливати на масову свідомість як ніхто інший, тому вони можуть стати потужною зброєю в боротьбі за правопорядок».
   Гостей конференції Хмельниччина зустріла приємними сюрпризами. На вході в Управління їх радо вітав казковий міліціонер Славко Хоробрик, який уже давно до вподоби місцевим дошкільнятам і школярам. Усім присутнім репрезентували низку інноваційних технологій, які використовують у своїй роботі працівники УМВС. З-поміж них – перша в Україні система відеонагляду «Єдина чергова частина», обладнана за останнім словом техніки телевізійна студія для запису відомчих програм.
   Одним із кульмінаційних та найемоційніших моментів заходу був показ відеороботи на соціальну тематику, яку створили працівники УМВС у Хмельницькій області в тандемі з відомою скрипалькою Майєю Оніщук та відеорежисером Андрієм Сінобоєвим. Музичний кліп, у якому знялися бійці спецпідрозділу «Сокіл», розчулив навіть мужніх чоловіків.

Інна ПРОНИК , Хмельницька обл.
Фото Олега ПОВОРОЗНЮКА
 

друкувати
Додати коментар

Інші статті