Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
25/03/2012 19:15

Побудувати безпечне життя

   Упродо вж двох днів в Українському домі проходила конференція-форум «Творимо безпечну громаду разом».

    У заході брали участь представники керівництва МВС, уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, голова Комітету ООН із прав дитини Жан Зерматтен та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненберг.
   Жан Зерматтен поінформував присутніх про підхід ООН до запобігання злочинності серед неповнолітніх і навів приклади його застосування у Швейцарії та країнах ЄС. Юрій Павленко коротко охарактеризував ситуацію щодо розвитку ювенальної юстиції в нашій країні. На його думку, 2012 рік є визначальним з точки зору формування та створення законодавчої й нормативної бази, що покликана захистити права дітей, які перебувають у конфлікті з законом.
   Учасники конференції ознайомилися з прикладами впровадження Моделі побудови безпечного середовища в різних громадах України через застосування інноваційної комплексної системи запобігання дитячої злочинності. Її вже запровадили в 15 областях України. Тут успішно функціонує посередництво між малолітніми правопорушниками та представниками правоохоронних органів, є кола підтримки в школі та кола примирення, а також сімейні групові наради в кримінальних випадках.
   Начальник Управління профілактичної роботи серед дітей МВС України Уляна Котлярова розповіла про підходи та стан профілактики злочинності в межах діяльності МВС. Передусім, ішлося про впровадження трирівневої моделі профілактики правопорушень серед дітей, започаткованої на відновних підходах, яка на практиці доводить свою ефективність.

Лариса ТИЩЕНКО ,
м. Київ  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті