Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
19/02/2012 14:17

Хворим дітям допомогли правоохоронці

   Порятунок людських життів та допомога людям, які її потребують, – одвічні рушії душі, які не залишають байдужими жодного з нас. Тим більше, коли мова заходить про життя хворих дітей, які вже вдосталь встигли настраждатися. Тож напередодні Всесвітнього дня онко­хворої дитини працівники міліції Рівненщини долучились до здачі донорської крові малечі, що занедужала. 

    -Ми завжди раді донорам, – ділиться враженнями заступник головного лікаря з організаційно-трас­фу­зі­ологічної допомоги комунального закладу «Рівненська обласна станція переливання крові» Ніна Семків. – Однак ми особливо спокійні й упевнені тоді, коли донорами виступають представники силових структур. Адже, зазвичай, це – здорові люди, які систематично проходять медичні обстеження, контингент, що не викликає в нас жодного занепокоєння.
   За словами працівників закладу, маленькі пацієнти, які отримують рятівні кров та плазму, зазвичай не знають свого донора в обличчя. Однак сам факт добровільної здачі крові для хворої дитини вже є актом доброї волі. Великій кількості людей у формі тут сьогодні не дивуються – благодійна акція такого роду проводиться вже не вперше, а працівники міліції в такій справі й поготів не новачки. Слова вдячності за підтримку цього заходу медики висловлювали всім учасникам доброчинної акції та особисто очільнику рівненських правоохоронців.
– Працівники міліції, як ніхто інший, знайомі з людським болем у всіх його проявах, – зазначив начальник обласного управління міліції Василь Лазутко. – Якщо постає питання порятунку людських життів, то ми не лише через виконання свого обов’язку, а й керуючись потребою душі не можемо залишатись осторонь.
   Отримані кров та плазма, сировинна маса та препарати, які будуть виготовлені з донорського забору, передадуть в обласну дитячу клінічну лікарню для потреб онкогематології.
   В Україні тисячі хворих дітей потребують допомоги та підтримки. Для багатьох із них донорська кров – єдиний шанс на життя. Тож працівники міліції щиро вірять, що цей невеличкий внесок у благородну справу допоможе дітлахам подолати недугу.

Катерина ПОПЕНКО ,
Рівненська обл.  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті