Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
20/01/2012 15:57

Соціальний діалог забезпечать профспілки

   Днями в МВС України відбулася міжнародна зустріч, присвячена темі соціального діалогу в секторі безпеки. Захід організувала Європейська поліцейська спілка (EPU). До офісу міліцейського відомства прибули представники поліцейських профспілкових організацій кількох європейських держав.

    Європейські гості приїхали до Києва, щоб поділитися напрацьованим досвідом соціального діалогу між поліцейськими керівними структурами й адміністраціями і працівниками правоохоронних підрозділів у розрізі забезпечення виконання трудових прав, державних гарантій та інших захищених позицій, викладених у відповідних контрактах та законах. Окремою темою стала дискусія на предмет дотримання щодо вартових порядку норм, закріплених Декларацією про права людини, а також вирішення трудових конфліктів у колективах та у стосунках із державою.
   Виявляється, що в країнах ЄС та в Україні правоохоронці мають чимало спільних проблем, зокрема в сенсі справедливого ставлення до персони поліцейського як громади, так і влади й законодавця в різних життєвих та службових ситуаціях, коли права працівника почасти порушуються, а професійні ризики не отримують відповідної мотивації й розуміння суспільством. Про це, серед усіх, зауважували заступник голови EPU Жаклін Хірт і голова поліцейської профспілки Болгарії Валентин Попов.
   Модератор зустрічі, а ним став очільник ПАП ОВС України Анатолій Онищук, зауважив: наша країна теж має позитивний досвід у сфері захисту інтересів міліціонерів. Утім, ще потрібно багато зробити. Пан Онищук наголосив, що нинішнє спілкування із закордонними колегами та друзями з Нідерландів, Болгарії, Румунії, Молдови, Литви, Латвії, Сербії, Угорщини тощо дасть змогу підняти цю роботу на національному рівні на значно вищий щабель ефективності. Приміром, кооперація ідей, контактів і досвіду сприятиме кращому напрацьовуванню механізму підготовки й підписання угод між адміністраціями та поліцейськими (міліцейськими) профспілками, узгодженню їх із чинним європейським законодавством та міжнародним правом у галузі право­охоронної діяльності.

Геннадій КАРПЮК, «ІЗ».
Фото Олега СУПРУНА
 

друкувати
Додати коментар

Інші статті