Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
18/11/2011 20:13

Плюс 1 в особисту скарбницю

   З Відня на рідну землю зі срібною медаллю чемпіонату Європи з кікбоксингу повернулася старший лейтенант міліції Тетяна Марчук. Молодому офіцерові не вистачило зовсім трохи, щоб здолати спортсменку із Чеської Республіки й піднятися на найвищий ступінь п’єдесталу, як це було навесні, на чемпіонаті світу, що проходив у Києві.

    Так склалося, що найближчими людьми для Тетяни стали не тато з мамою, а бабуся з дідусем, які виховували її з дитинства. До 7-го класу Таня й гадки не мала, що колись займатиметься спортом, навіть більше – далеко «не жіночим» його видом. Тож спочатку вона із задоволенням навчалась у музичній школі за класом гобоя. Коли ж закінчила студіювати музику, вирішила спробувати себе в чомусь іншому. Тому обрала спортивну секцію – рукопашного бою. На таке рішення онуки бабуся лише сплеснула руками, а от дідусь-пожежник задоволено посміхнувся: мовляв, моя кров!
   Після школи Тетяна вступила до Донецької академії управління на спеціальність «Менеджер природоохоронної діяльності». Та за два роки зрозуміла – не її це справа. Трохи поміркувавши, свій вибір дівчина зупинила на слідчо-криміналістичному факультеті Донецького юридичного інституту. Закінчивши виш із відзнакою, пішла далі – у магістратуру Київської академії управління МВС України. І вже там викладач спеціальної фізичної підготовки Борис Шаповалов розгледів у Тетяні майбутню чемпіонку світу. Так юнка знову занурилась у світ спорту.
    Першість у місцевих турнірах не задовольняла амбіцій тендітної дівчини, вона мріяла про серйозніші досягнення, до того ж їй так кортіло, щоб дідусь нею пишався… Таня поставила планку – «золото» світової першості. Щодня вона тренувалась, як мовиться, до сьомого поту, потроху наближаючись до своєї мети. При цьому, звісно ж, не забувала й про службу. У лютому цього року, вже коли працювала експертом Науково-дослідного експертно-кримі­налістичного центру ГУМВС у Донецькій області, Тетяна Марчук завоювала чорний пояс. У березні на чемпіонаті України з кікбоксингу (версія WPKA) вона виборола «срібло», а в травні на чемпіонаті світу (версія ISDO) здобула «золото».
   Тепер старший лейтенант Марчук посилено готується до нового турніру – фіналу Кубка України. Тетяна обіцяє докласти максимум зусиль, щоб нею знову пишались. 

Ірина ГРИНОВЕЦЬКА,
Донецька обл.
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті