Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
18/11/2011 20:11

Воїн за духом

   У нашій країні панкратіон – один із давніх видів бойових мистецтв, що поєднує елементи рукопашного бою й боротьби, – набув популярності у 1990-і роки і відразу міцно вкорінився в органах внутрішніх справ. Адже він формує цінні бійцівські якості, які ніколи не будуть зайвими для правоохоронця, тим паче, коли специфіка служби передбачає застосування силових методів

Заступник начальника спеціального підрозділу УБОЗ «Сокіл» УМВС у Луганській області майор міліції Михайло Ласюченко – майстер спорту міжнародного класу. Протягом багатьох років він незмінно тримає лідерство в збірній команді Луганщини з рукопашного бою й панкратіону.
   – Місяць тому, – розповідає Ласюченко, – у Белграді проходив чемпіонат світу з панкратіону. У міжнародному форумі взяли участь найсильніші борці з більш як чотирьох десятків країн. Мені довелося виступати у ваговій категорії до 70 кілограмів і провести п’ять двобоїв. Суперниками були відомі майстри панкратіону з Росії, США, Італії, Казахстану, Німеччини. Перемога в першому бою дісталася дуже важко. Довелося помірятися силами з досвідченим атлетом із Російської Федерації. Вочевидь, далося взнаки те, що не встиг адаптуватися після важкого переїзду. У перші хвилини двобою з росіянином я, так би мовити, проводив розвідку боєм: намагався знайти слабкі місця в захисті суперника і водночас старався особливо не викладатися – беріг сили.
   Коли бій був у самому розпалі, сталося те, що професійні спортсмени називають «повним розігрівом». Цієї миті Михайло застосував коронні прийоми, які відшліфовував роками, що, зрештою, і допомогло здобути перемогу.
Усі подальші бої майора Ласюченка пішли, як по маслу. Спортивна форма була повністю відновлена і до фінального бою він був готовий на всі 100%. При цьому суперник йому дістався серйозний – один із найсильніших майстрів панкратіону з Італії. Нащадок прадавніх римлян вважав себе непереможним, адже він поборов спортсмена з Росії всього за 20 секунд, приблизно стільки ж часу йому знадобилося, щоб розібратися й із представником Казахстану. І, вочевидь, вступаючи у фінальний двобій з Михайлом, він був упевнений, що «золото» в нього вже в кишені. Однак із перших хвилин його упевненість похитнулась: луганець продемонстрував фірмові прийоми, до яких «непереможний римлянин» не був готовий. Тож саме наш земляк святкував перемогу.
    – У вільний від служби час, – веде далі переможець, – я серйозно готувався до чемпіонату в Белграді. Уважно переглядав відеозаписи двобоїв майбутніх супротивників. Вивчав їхній стиль, манеру бою, слабкі й сильні сторони в захисті.
   Напевно, саме наполеглива праця та прагнення перемоги і стали запорукою успіху нашого богатиря. Адже, як відомо, важко в навчанні – легко в бою!

Тетяна ПОГУКАЙ, Луганська обл.

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті