Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
18/11/2011 19:47

Доки фанати уболівали, поліцейські ділилися досвідом

   Напередодні широко анонсованого футбольного матчу між збірними України та Німеччини, що відбувся на полі Національного спорткомплексу «Олімпійський», до МВС завітала делегація поліцейських із ФРН. Іноземні гості прибули не тільки підтримати рідну команду, а й поділитися з українськими правоохоронцями досвідом проведення масштабних спортивних заходів у контексті майбутнього чемпіонату Європи.

    «Ми дуже раді допомогти нашим українським колегам й передати здобуті знання та вміння, щоб вони змогли на найвищому рівні гарантувати безпеку та правопорядок під час Євро-2012, – зауважила заступник керівника національного футбольного інформаційного пункту Німеччини Катя Крузе. – Практика, яку має Німеччина у сфері підтримання порядку під час масових спортивних заходів, є дуже важливою і корисною для України».
   Варто відзначити, що члени згаданої делегації вперше побували в Україні. Разом із ними з ФРН приїхало й понад 400 вболівальників, яких німецькі правоохоронці супроводжували весь день до початку футбольного матчу. Вони, зокрема, забезпечували земляків усією необхідною інформацією – починаючи з телефонів екстрених служб і закінчуючи правилами поведінки на стадіоні. Крім того, на площі біля НСК «Олімпійський» працювало німецьке мобільне фан-посоль­ство, де кожен охочий міг отримати відповіді на свої запитання.
   «Під час Євро-2012 такі фан-посольства діятимуть як в Україні, так і в Польщі задля підвищення рівня безпеки та гостинності турніру», – наголосив центральний координатор фан-посольства в Україні Ігор Гомонай.
   У день матчу координація зусиль правоохоронців обох країн була максимально спрямована на досягнення спільного результату – забезпечення правопорядку під час гри Україна – Німеччина. Така співпраця стала своєрідним тренуванням у рамках підготовки до Євро-2012, коли до нашої країни прибудуть уболівальники з різних країн світу.
   «Українські колеги дуже відповідально ставляться до проведення майбутнього чемпіонату з футболу, – підсумувала Катя Крузе. – Ми оптимістично дивимось у майбутнє й сподіваємось, що наша співпраця триватиме й надалі».

Лариса ТИЩЕНКО, м. Київ
 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті