Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Епіцентр
15/11/2011 20:49

Провокацій з боку міліції не було

   У Міністерстві внутрішніх справ України відбувся брифінг за участю начальника Департаменту охорони громадського порядку Віктора Ратушняка, темою якого стали дії працівників міліції в ході забезпечення правопорядку під час акцій протесту біля приміщення Верховної Ради України 3 листопада 2011 року.

    Згідно з повідомленнями, яких лише до Київської міськдерж­адміністрації надійшло 20, до столиці планували прибути близько 30 тисяч учасників масових заходів. Загалом же на території 14 регіонів держави відбулися 18 заходів такого роду, участь у них взяли близько 5,7 тис. членів ветеранських організацій воїнів-афганців та чорнобильців.
   У зв’язку з цим було здійснено розрахунок сил і засобів міліції відповідно до раніше поданих до органів місцевої влади повідомлень. До охорони громадського порядку були залучені майже 2 тис. право­охоронців, зокрема в м. Києві – 1200 працівників міліції та військово­службовців внутрішніх військ МВС України.
   Як зазначив Віктор Ратушняк, працівники міліції були спеціально розміщені на відстані від місця зібрання учасників масових заходів, щоб не провокувати порушень громадського порядку з боку мітингувальників. Утім, без інцидентів не обійшлося: найбільш радикально налаштована частина учасників заходів у кількості приблизно 200-250 осіб повалила секцію паркана біля Верховної Ради України і рушила до входу в установу. В процесі припинення правопорушення двоє вартових порядку дістали тілесні ушкодження: військовослужбовець ВВ був госпіталізований до лікарні зі струсом головного мозку, бійцю спецпідрозділу «Беркут» було розбито брову.
За словами керівника підрозділу МВС, матеріали, зібрані групами документування, наразі вивчають слідчі. Попередня кваліфікація дій окремих учасників акцій – хуліганські прояви та групові порушення порядку. За результатами детального вивчення зібраних матеріалів вирішуватиметься питання щодо остаточної кваліфікації дій правопорушників згідно з чинним законодавством.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ  

друкувати
Додати коментар

Інші статті