Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Спорт
17/06/2011 15:41

Заклик до мрій від Віталія Кличка

    Днями відбулася зустріч Віталія Кличка з курсантами Національної академії внутрішніх справ. Чемпіон світу в надважкій вазі з боксу за версією WBC розповідав про себе та давав настанови молодому поколінню.

      Свою розмову Віталій почав із дитячих спогадів. Коли юнак вже тренувався в секції з боксу, у нього виникло непереборне бажання перемогти тодішнього наймолодшого чемпіона світу в історії професійного боксу Майка Тайсона та відвоювати чемпіонський пояс. Однолітки насміхалися з високого худорлявого хлопця, який свій перший бій… програв. Тому курсантам НАВС Віталій Кличко бажав… мріяти!
    – Ви – молоді люди, тільки-но вступаєте в доросле життя. Тому кажу вам усім: ставте перед собою амбітні цілі, – радить чемпіон. І хай буде безліч людей, які, можливо, з сарказмом згадуватимуть ваші поривання, але якщо ви ставите їх перед собою, немає нічого неможливого. Навіть якщо цілі здаватимуться фантастичними. Я це знаю! 
Та якими б позитивними не були настанови легендарного боксера для молоді, Віталій із розпачем говорить про нинішній стан спортивних майданчиків та шкіл:
    – За радянських часів, які ми так критикуємо, спорт мав пріоритет, бо завше був альтернативою всьому негативу, який несе дітям вулиця. Кожен міг піти в спортивну секцію. Нині ж спорт недостатньо фінансується державою. Багато секцій закрилися, а тренери виїхали за кордон для подальшої реалізації, як і спорт­смени. Так, працюють фітнес-клуби, місячні абонементи яких коштують 1-2 тис. гривень. А дитячі майданчики просто непридатні для занять.
    Наша команда будує безплатні спортклуби, залучає кошти з різних соціально-активних компаній, – продовжує Віталій Кличко. – По всій Україні ми вже відкрили близько 100 спортивних майданчиків. Молоде покоління має бути сильним та гармонійно-розвиненим.
    Чемпіон світу з боксу багато часу провів за кордоном. Це, за словами боксера, допомогло йому набути цінного досвіду, який дає змогу кожному розширити горизонти знань. Та є одне «але», про яке із гордістю каже Віталій: 
– Якими б класними там не були дороги, як би чудово там не годували, яка б гарна природа там не була, але я знаю, що моя Батьківщина – Україна. Земля, де ти виріс, де живуть твої батьки та друзі.
    Своєю чергою курсанти ставили Віталію Кличку запитання. Звісно, найбільше про спорт. Зокрема, як боксер налаштовується перед поєдинком та чи відбудеться колись двобій між братами.
    Щодо психологічної підготовки напередодні бою, то як дивно це не було б, у Віталія є традиція: за кілька годин перед ним лягти спати.
    – Тепер, коли в мене вже достатньо досвіду, і нервова система повністю під контролем, дехто не вірить, що я перед виходом на ринг сплю. Дуже важливо контро­лювати свої емоції, бо в бокс грати не можна. Бокс – це не той спорт, де грають! 
    А на запитання щодо двобою між братами-чемпіонами, Віталій категорично відповів, що такого поєдинку ніколи не буде. Брати не хотіли б розбивати серце своєї матері: «Ви можете собі уявити: син у поєдинку проти сина?!»
Наприкінці зустрічі чемпіон нагадав курсантам про двобій брата Володимира з Девідом Хеєм, який відбудеться 2 липня. Вони мають надію, що тоді зможуть об’єднати всі чемпіонські пояси суперваговиків під одним прізвищем. Віталій Кличко із впевненістю заявив: «Є величезна мотивація здійснити те, чого ніхто до тебе ще ніколи не робив».

Юлія ПРОЦИШЕНА, м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА



 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті