Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Круглий стіл
03/04/2011 12:47

Майбутнє дітей не терпить байдужості

     Підліткова злочинність, безпритульність та бездоглядність дітей турбує, здається, усіх. Втім, за умов тяжкого економічного стану сімей і суспільного нігілізму, подолати це лихо дуже складно.
     Лише за останні два місяці цього року кримінальна міліція у справах дітей вилучила зі столичних вулиць понад 500 дітей, які бродяжили або чинили правопорушення. Стосовно 70 підлітків порушено кримінальні справи.
Незважаючи на доволі активну роботу з попередження дитячої злочинності, на думку начальника київської міліції     Олексія Крикуна, досягти суттєвого зменшення її рівня поки що не вдалося.
     Тому, аби налагодити взаємодію органів внутрішніх справ з громадськістю, на «круглий стіл» до столичного главку міліції Олексій Крикун запросив освітян та керівників батьківських комітетів столичних шкіл.
Щодо втягнення підлітків у наркоманію, то усі присутні на нараді наголосили, що своєчасне виявлення таких фактів могло б попередити майбутні трагедії. Вчителі та міліціонери звертатимуться до голови КМДА Олександра Попова з пропозицією організувати у школах щорічні медичні обстеження учнів наркологами та закупівлю експрес-тестів.
     За підсумками обговорення цих та інших проблем очільник київської міліції підписав протокол, згідно з яким у кожному районі міста буде проведено зустрічі правоохоронців, батьків та освітян. Напрацьовані заходи з вирішення проблемних питань будуть внесені до проекту Програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві на 2012-2015 «Безпечна столиця».

Володимир ПОЛІЩУК, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті