Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Проблема
27/08/2010 12:08

Порнобізнес – найкраща кар’єра для студенток?

З розвитком Інтернету дедалі більше людей прагне пристосувати під нові технології свою незаконну діяльність. У Всесвітнє павутиння потроху перебираються наркоторговці, шахраї та інші сумнівні особи. Крім того, в мережі нелегально працює безліч порносайтів, доступ до яких мають навіть підлітки та діти. Але існують сервіси, «вхід» до яких можна отримати лише сплативши певну суму. У нашій країні користувачів таких сайтів дуже мало. А ось за кордоном безліч людей віддає перевагу послугам віртуальних повій. Крім того, всім вже давно відомо про великий попит іноземців на українських дівчат. Цим і вирішила скористатися пані із Запоріжжя, яка організувала в обласному центрі он-лайн пор­ностудію.

Роман Чабак,
«Моменти»


Чим молодша,
тим краще

Розробкою цієї порностудії і затриманням організаторки займалася кримінальна міліція у справах дітей ГУМВС у Запорізькій області.
– До нас надійшла оперативна інформація про незаконну діяльність підпільної компанії. Коли ми переглядали фотографії і відеозаписи з цими дівицями, склалося враження, що їм не більше тринадцяти років, – пояснює оперуповноважений КМСД ГУМВС у Запорізької області Олексій Рогозін.
Організатори бізнесу спеціально набирали дівчат, які виглядали значно молодше за свій вік. Як з’я­сувалося згодом, їм було по 18-19 років. Але на екрані вони виглядали, практично, як діти. У європейських країнах і в США за такі «розваги» призначається дуже суворе покарання. Тому багато громадян безкарно задовольняли свою збочену пристрасть через Інтернет.

Безкарно
працювати
дозволяли нові
технології

Коли правоохоронці хотіли документувати діяльність мережевого борделя, їх очікував дуже неприємний сюрприз. Заходити на сторінки дівчат можна було лише з-за кордону, а ось користувачам з України вхід був заборонений.
– Ми були збиті з пантелику: не поїдемо ж ми до Америки, щоб документувати діяльність зловмисників і робити контрольні закупівлі. Але цю проблему таки вдалося вирішити. Лише в Канаді нам пощастило дістати комп’ютерну програму, єдину у своєму роді, за допомогою якої можна було обійти захист сайту, і спокійно заходити на потрібні сторінки. Тоді ми й змогли розпочати документування діяльності борделя і провести контрольні закупівлі за присутності понятих і експертів.
Як виявилось, на сайті приймали лише кредитні картки міжнародного зразка. Українські там би не згодилися. Для зручності, ділки розробили навіть власну валюту – один кредит, який дорівнював трьом доларам. Перегляд фотографій, наприклад, коштував півкредиту. А відеоролики із симпатичними українками можна було переглянути після сплати трьох кредитів, – розповідає Олексій Рогозін.

в Інтернет-повії
Будь-кого
не беруть

Організатори порностудії дуже скрупульозно підбирали «персонал». Звичайно, всі дівчата повинні були мати бездоганний зовнішній вигляд і володіти англійською, оскільки під час «роботи» спілкувалися лише з іноземцями. У студентському середовищі у них були свої вербувальники, які знаходили вродливих дівчат, і оповідали їм, як добре працювати у порностудії. Щоправда, відбір проходили не всі.
– Ми намагалися влаштувати туди свою дівчину, але цей задум провалився. Вони проводили співбесіду, і перевіряли всіх претенденток за своїми базами. Нашу дівчину не взяли, тому довелося діяти іншими методами, – пояснює Олексій Рогозін.

По журналу моделі
отримували понад
1000 у. о.

Коли міліціонери вирішили проводити затримання, виявилось, що вони не знали про особливість квартири, в якій працювали он-лайн повії. Під час спостереження оперативними службами виявити її було просто неможливо. З’ясувалося, що «робоче місце» зробили з двох квартир, які мали два виходи в різні під’їзди. І коли правоохоронці перед тим, як зайти в приміщення, зачитували постанову на обшук, усі робітниці «салону» дружно кинулися до другого виходу з приміщення. Добре, що дівчата попалися слабенькі, і не змогли підняти клямку, на яку були замкнуті двері. Поки представниці слабкої статі «воювали» з дверима, до квартири зайшли бійці спецпідрозділу «Беркут» і припинили їхні спроби втекти.
– Ми точно можемо сказати, що в он-лайн порностудії працювало вісім дівчат – їх діяльність задокументована. «Трудовий» день у них був чотири години, але часто моделі працювали і вночі, коли в Америці – день. На місці ми вилучили журнал, в якому були записані всі працівниці борделю – близько п’ятнадцяти дівчат. Але там вказувалися лише їхні «ніки». Одночасно в приміщенні могло працювати вісім моделей. Адміністратор компанії докладала всіх зусиль, щоб вони не спілкувалися між собою у вільний час, – веде далі Олексій Рогозін. – Кожна кімната мала свій інтер’єр, і, відповідно, в усіх дівчат був власний образ – медсестри, школярки, тощо. Вже на місці ми вилучили апаратуру, за допомогою якої проводилася зйомка і розповсюдження відео. Крім того, з «робочих місць» зібрали шість ящиків секс-іграшок.
У вилученому журналі було вказано, що дівчата за свою роботу отримують, в середньому, близько тисячі доларів. Наприклад, навпроти одного з «ніків» була вказана сума $1280. Щоправда, самі працівниці порноіндустрії пояснювали, що отримували на місяць 300-350 доларів.
Нами встановлено, що ця студія діяла близько п’яти років. Такий тривалий термін пояснюється тим, що ніхто з країн СНД не міг зайти на цей сайт і зафіксувати злочин. Щоб задокументувати злочинну діяльність, нам знадобилося приблизно півроку. Дії організатора студії підпадають під ст. 301, ч. 3 Кримінального кодексу України – виготовлення порнографічної продукції з метою розповсюдження. Всі дані були передані в міський НДЕКЦ, де фахівці підтвердили, що продукція є порнографією.

Адміністратор
стверджує, що цим
займаються всі

Поки триває слідство, всі дівчата активно співробітничають з ним. Причини такого завзяття банальні – у багатьох є сім’ї і, навіть, діти. Тому ніхто з них не хоче розголошення підпільної діяльності.
– У адміністраторки є своя сім’я, яка і не підозрює, чим займалася їхня дружина і мати. Деякі дівчата живуть з хлопцями або чоловіками і теж не хочуть руйнувати майбутнє. Та й ті студентки, які поки що неодружені, не хочуть, щоб про їхню ганьбу дізналися батьки, і взагалі, такої сумнівної слави не бажає ніхто. Тому благають, щоб не повідомляли родичам, і, не опираючись, йдуть на співпрацю, всіляко допомагають слідству, – завершує розповідь Олексій Рогозін. – Адміністраторка визнала свою провину, але в розмові відзначила, що не бачить у такій «роботі» нічого поганого, мовляв, цим нині багато хто займається, тому не дуже й розкаюється.
За статтею, яку інкримінують організаторці підпільної порностудії, їй «світить» від п’яти до семи років позбавлення волі.

друкувати
Додати коментар

Інші статті