Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Арсенал
10/12/2009 13:15

Наука працює на практику

Державний науково-дослідний інститут МВС України (ДНДІ) створено згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2005 року № 880 «Про реорганізацію вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ Міністерства внутрішніх справ» та наказом МВС від 27 вересня 2005 року № 827.

Потреба у створенні такої структури назріла давно, адже наукове та науково-технічне забезпечення діяльності системи МВС України є важливою складовою успішної роботи ОВС. За чотири роки діяльності Інститут став провідною науково-дослідною установою МВС, яка проводить науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи (НДДКР) зі створення засобів спеціальної техніки для боротьби зі злочинністю.

«Інститут має два напрямки діяльності: юридичний та технічний, — розповідає начальник ДНДІ МВС генерал-майор міліції Тарас Олександрович Проценко. — На сьогодні про наш Інститут уже знають і відчувають його практичну допомогу, адже наше основне завдання — пов’язати науку з практикою і таким чином полегшити роботу практичним працівникам ОВС».

Колись, пригадує Тарас Проценко, в Інституті проводилася планова науково-дослідна робота. Але такий режим роботи було «зламано». Тут почали здійснювати постійний моніторинг проведення науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у системі відомчої освіти та науки, а також наукового забезпечення діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ, працювати під конкретні замовлення, які найбільше відповідають вимогам часу.

Впродовж 2009 року розроблена для використання в практичній діяльності органів внутрішніх справ ціла низка спеціальних технічних засобів, а саме: щити протиударні зі світлодіодними ліхтарями, кулезахисні щити підвищеного рівня захисту, тренувальні кулеуловлювачі, пристрої розпилення сльозоточивого аерозолю підвищеної потужності, модернізовані спецбоєприпаси 12-калібру для примусової зупинки транспортних засобів, дослідні зразки маскувача відеосигналу стандарту PAL та комплекти дослідних зразків засобів керування системою електромагнітного зашумлення, дослідні зразки спецавтомобілів для підрозділів ОВС, мультимедійні навчально-тренувальні сюжети для якіснішої підготовки практичних співробітників ОВС. Проведено комплекс робіт із сертифікації продукції та видано понад 170 сертифікатів відповідності на набої мисливські, шумові та несмертельної дії, піротехнічні вироби, пристрої несмертельної дії, газову та мисливську зброю. Підготовлена значна кількість пропозицій та зауважень до проектів законодавчих на інших нормативно-правових актів, відповідних програм та планів МВС України, посібники, періодичні наукові видання, методичні рекомендації та інші інформаційно-аналітичні матеріали з питань діяльності ОВС тощо.

Анатолій Хлівний, «ІЗ»

друкувати
Додати коментар

Інші статті