П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
26/02/2010 11:40

Як на Київщині найкращого міліціонера відшукали

Днями на базі Київського училища професійної підготовки працівників міліції, що в селищі Хотянівка, вартові правопорядку вперше провели незвичний конкурс, приурочений до Дня захисника Вітчизни. Позмагатися одне з одним за звання найсильнішого, найвлучнішого, найспритнішого, найуважнішого, найерудованішого, найхазяйновитішого, найвеселішого та найгалантнішого чоловіка у формі з’їхалися представники з райвідділів Київщини та служб ГУМВС області – загалом 35 «бійців». Як жартували організатори, мета заходу – «довести всім, що сержант Петренко, головний герой не нами придуманих анекдотів, не з Київської області».


Перший етап конкурсу – звичні для працівників міліції професійні вправи – збирання та розбирання пістолета Макарова, стрільба та підтягування. Звичайно, тут труднощів не виникло – виконали нормативи практично всі: шість секунд на розбирання та дев’ять на збирання зброї. Очевидний рекордсмен – старший лейтенант міліції Сергій Пшеничний. Його вправність сміливо можна назвати блискавичною – за чотири секунди пістолет перетворився на купку окремих механізмів, ще п’ять – і зброя знову зібрана.

Щоб вибороти звання «найсильнішого», правоохоронці підтягувалися. Для різних вікових категорій – свої нормативи. Старшим потрібно було піднятися підборіддям над перекладиною як мінімум п’ять разів, молодшим – не менше дев’яти. Найкращим вдалося виконати вправу аж двадцять один раз!

Наступний етап – творчий. Учасники мали блискавично та правильно відповідати на запитання журі, скласти правильний та найповніший опис людини – словесний фоторобот, а також станцювати вальс. А щодо запитань-відпові­дей, то цей «бій» можна впевнено назвати найзапеклішим. Мало того, що потрібно було відповісти на запитання на кшталт «Як називається невеличка сумочка, куди жінки складають косметику?», «Які процедури роблять жінкам з допомогою воску або лазерних приладів?», «Чи кладуть дріжджі в пісочне тісто?», «Для чого жінки часом мастять колготки лаком для нігтів?», «Що ж несе Галя в народній пісні?», то ще й треба було якомога швидше підняти руку й озвучити правильну відповідь. Хто перший – тому й бали.

Чищення картоплі на швидкість. На все про все – хвилина часу і… «трішечки» тупий ніж для ускладнення завдання. Дехто з учасників навіть жартував, що можна було переплутати, де в ножа лезо, а де ручка. Журі, що, до речі, складалося лише із представниць прекрасної статі, під час виставляння оцінок, як ніколи, було суворим та непохитним: недочистив «бульбу» до кінця, неповиколупував вічка – мінус у балах. Та де там! Зважали навіть на довжину та товщину лушпиння – що довше і тонше, то краще. Тож упоратися із завданням «на відмінно» вдалося далеко не всім. Проте віднайшлися й ті, хто таки зміг порадувати суддів.

І хоча протанцювати вальс граційно й у такт музики вдалося не всім фіналістам, проте надзвичайне задоволення від дійства отримав кожен із них.

На фото – переможець «багатоборств» старший інспектор Управління кадрового забезпечення старший лейтенант міліції Сергій Пшеничний. «Срібло» виборов інспектор-охоронець УДСО старший лейтенант міліції Олександр Мутель. Почесне третє місце посів старший інспектор БМОП «Беркут» старший лейтенант міліції Роман Мельник. Однак у змаганнях не було переможених – кожен з учасників одержав грамоту, а призери – ще й грошові премії в розмірі 200, 150 та 100 гривень, які надала Київська обласна профспілка атестованих працівників ОВС.

Олена Оверчук, «Моменти»

Мирослава Глак, «Моменти»

друкувати

Коментарi

Інші статті