П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
17/08/2015 12:11

Представники ОБСЄ та МВС обговорили підготовку до місцевих виборів

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася робоча зустріч представників відомства з делегацією місії Бюро з демократичних інститутів та прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (БДІПЛ ОБСЄ) з оцінки потреб зі спостереження за місцевими виборами в Україні.

Метою зустрічі стало вивчення передвиборчої ситуації та процесу підготовки до виборів в Україні, а також внесення рекомендацій щодо формату та кількісного складу майбутньої місії спостерігачів.

Перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Ігор Бабич поінформував представників БДІПЛ ОБСЄ, що в зоні АТО для гарантування безпеки виборців, виборчої документації та кандидатів планується залучити Службу безпеки України, Національну гвардію України та Збройні сили.

Крім того, Ігор Бабич запевнив делегацію ОБСЄ в тому, що, з огляду на попередній досвід, правоохоронці максимально враховуватимуть усі можливості та варіанти розвитку ситуації, щоб вибори відбулись без порушень чинного законодавства.

Представники місії БДІПЛ ОБСЄ домовились про сприяння МВС під час моніторингу виборчого процесу в Україні, особливо у виборах міських голів у великих містах. «Нашими очима європейська спільнота бачитиме хід виборчого процесу в Україні», – наголосила керівник Департаменту виборів БДІПЛ ОБСЄ Беата Мартін-Розумілович.

 Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті