П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
03/08/2015 10:20

Крадене повертатимуть в бюджет

МВС України й поліція Латвії знайшли кошти, незаконно виведені з України. Кілька десятків мільйонів доларів США, близько 200 тисяч євро та мільйон чеських крон належать громадянинові України С. Курченку. Гроші були виведені через українські банки на офшорні компанії. МВС спільно з Генпрокуратурою вживають необхідних заходів для повернення цих коштів до бюджету України. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, працівники новоствореного Управління МВС щодо забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом, у співпраці з Державною поліцією Латвії встановили, що в межах розслідування відмивання виведених на офшорні компанії з «Реал-банку» і «Брокбізнесбанку» кримінальних коштів виявлено гроші, що належать громадянину України С. Курченку. Наразі на них накладено арешт, і вони перебувають на рахунках латвійських банків.

«Нині МВС спільно з латвійською поліцією, Генпрокуратурою України  вживає необхідних процедурних кроків для завершення кримінального процесу та повернення цих коштів на користь бюджету України», – зазначив Арсен Аваков.

МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті