П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
03/08/2015 9:56

За фактом антисемітської акції призначено перевірку

Днями у Львові відбулася акція протесту за участю однієї з громадських організацій. Згідно з попередньою заявкою, мета заходу – звернути увагу місцевих чиновників до проблем зубожіння та зниження рівня життя населення. В акції взяли участь близько 400 осіб різного віку. 

Попри заявлену тематику, учасники заходу тримали в руках плакати антисемітського змісту, зокрема – «Ні євреям у владі», «Єврейське братство розпродає Україну» тощо.

За оперативною інформацією, після акції учасники отримали грошові винагороди від 100 до 150 грн в одному зі скверів Львова.

За фактом проведення антисемітського заходу під час мітингу обласне управління міліції Львівщини проводить перевірку. Справа перебуває на контролі в Міністерстві внутрішніх справ.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, націо­нальної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України, за умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або за образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, загрожує штраф або обмеженням волі до п’яти років.

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті