П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
13/07/2015 10:27

Пілотний проект увійшов у піке…

У Черкаській області задокументовано протиправну діяльність організованої групи з міжрегіональними корумпованими зв’язками, членів якої підозрюють у розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Від дій зловмисників постраждало понад 20 родин у Корсунь-Шевченківському районі, три сім’ї фактично залишились без житла. Завдані державі збитки перевищують 2 мільйони гривень.

У  складі злочинного угруповання пере­бувало двоє жителів Києва та житель Черка­щини. Зловмисники з червня 2011-го до лютого 2012 року, використовуючи підконтрольні їм підприємства на території столиці та Черкаської області, а також низку фіктивних суб’єктів господарської діяльності, незаконно заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах.
Гроші були виділені в межах державної цільової програми «Реалізація пілотних проектів в сфері житлово-комунального господарства» для реконструкції двох чотириповерхових житлових будинків. 
Зловмисники зобов’яза­ли­ся добудувати на них мансард­ні поверхи і близько 20 квартир для соціальної сфери міста. Унаслідок розкрадання коштів роботи зупинилися. Крім того, під час реконструкції зазнали пошкоджень квартири четвертого поверху, мешканці яких змушені були виселитися звідти та залишитися фактично без житла. Через постійну вологу відбувається подальша руйнація будинків загалом. 
За погодженням з управлінням прокуратури Черкаської області зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, перед­баче­ного ч. 5 ст. 191 (при­влас­нення, розтрата майна шляхом зловживання служ­бовим становищем, вчи­не­не в особливо вели­ких роз­мі­рах організова­ною гру­пою) ККУ. Їм загро­жує поз­бав­лен­ня волі на строк від се­ми до дванад­ця­ти років з позбавленням пра­ва обій­мати певні поса­ди чи зай­ма­тися певною діяль­ністю на строк до трьох років із кон­фіскацією майна. Нині суд розгля­дає клопотання про обран­ня підозрюваним запобіж­них заходів – три­ман­ня під вартою.
Прес-служба  УМВС України в Черкаській обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті