П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
13/07/2015 10:26

Шенген обіцяли понад 200 сайтів

Останнім часом на адресу Управління боротьби з кіберзлочинністю (УБК) МВС від Міністерства закордонних справ постійно надходить інформація про факти функціонування в національному сегменті мережі Інтернет ресурсів з незаконною пропозицією оформлення Шенгенських віз.

За результатами перевірки наданої інформації, оперативники УБК МВС здійснили моніторинг національного сегменту інтернетмережі для виявлення пропозицій нелегальних посередницьких послуг. Було встановлено понад 200 вебсайтів, на яких пропонували «допомогу» в оформленні віз для виїзду за кордон, а також отримання громадянства іноземних держав. 
Зловмисники виготовляли фальшиві документи щодо місця роботи, розміру доходів, відкритих рахунків у банківських установах тощо. Згодом подавали їх в дипломатичні представництва іноземних держав, де вони й зберігаються.
На базі МВС України відбулася робоча зустріч із залученням представників консульських установ країн-учасниць Шенгенської угоди та Міністерства закордонних справ, покликана налагодити співпрацю щодо протидії таким правопорушенням. Адже без отримання оригіналів зазначених документів від дипломатичних представництв їм неможливо ефективно протидіяти, навіть встановивши осіб, які причетні до функціонування сайтів.
За результатами зустрічі сторони досягли домовленостей щодо оперативного обміну інформацією про факти подання підроблених документів для отримання Шенгенських віз, а також – «посередницьку» діяльність у цій сфері.
Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті