П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
04/06/2015 15:34

У «конверті» – мільйони і… гранати

Столичні правоохоронці викрили конвертаційний центр із загальним обігом приблизно 800 млн гривень. «Відмиваючи» гроші, службові особи привласнили 12 млн грн державних коштів та вивели у тінь 800 млн грн комерційних установ. Правоохоронці також виявили та вилучили гранати й набої.

Слідчий відділ Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві спільно з працівниками СБУ під час розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України розкрили злочинну схему з «відмивання» державних коштів.

Службові особи державних установ, що фінансуються кош­тами з бюджету України, укладали вдавані угоди з підприємствами. Виводячи з підприємства гроші, вони привласнювали їх шляхом шахрайських фінансових операцій.

З січня 2013 року й донині, конвертуючи безготівкові кошти та знімаючи їх готівкою у відділеннях банківських установ, група осіб заволоділа грошима держбюджету на суму близько 12 млн гривень, а також близько 800 млн гривень – комерційних установ.

Під час досудового розслідування проведено санкціоновані обшуки в осіб, причетних до цієї протиправної діяльності. У транспортному засобі, що належить одному з фігурантів, виявлено та вилучено близько 40 тис. доларів США. Того ж дня у приміському будинку підозрюваного право­охоронці знайшли гранати РГД-5, ручні гранати Ф-1, запали до них та близько 300 набоїв різного маркування.

За згаданим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Слідчий суддя Голосіївського районного суду в м. Києві обрав чоловікові запобіжний захід – домашній арешт.

Навіщо нечистим на руку фінансистам мати зброю, з’ясовує слідство. 

Досудове розслідування триває. Перевіряється інформація щодо інших осіб, причетних до конвертації бюджетних коштів.

Прес-служба ГУМВС у м. Києві

друкувати
Додати коментар

Інші статті