П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
29/05/2015 10:25

Пам’ятати, аби перемогти

За час збройного протистояння на сході України загинуло 152 військовослужбовці Національної гвардії.

На сьогодні в містах та селах України відкрито 31 меморіальну та пам’ятну дошку: у Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Київській, 

Херсонській, Дніпропетровській та Одеській областях. Ім’ям загиб­лих героїв названо десять вулиць. Розглядаються пропозиції щодо перейменування ще 11 вулиць. А в селі Білоберізка Верховинського району Івано-Франківської області на честь загиблого дресувальника кінологічної групи 1-го патрульного батальйону військової частини № 4114 солдата Богдана Шлемкевича названо дошкільний навчальний заклад.

137 військовослужбовців навічно зараховані до списків військових частин. Їхні імена щоденно зачитують на вечірніх перевірках. У всіх підрозділах Національної гвардії є куточки пам’яті з інформацією про за­гиб­лих героїв. 73 загиблих гвардійця занесені до Книги пам’яті працівників ОВС.

82 загиблих гвардійці нагороджені орденом «За мужність». Шістьом героям посмертно присвоєно військові звання.

Двоє гвардійців нагороджені найвищою державною нагородою України – орденом «Золота Зірка». Їм присвоєні звання Герой України. Це генерал-майор Сергій Кульчицький, який  загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції в місті Слов’янську Донецької області, та лейтенант Богдан Завада, який підбив ворожий БТР, знищив десять противників і цим допоміг перегрупуватися бійцям Нацгвардії на блокпосту.

Пам’ять про загиблих героїв назавжди залишиться в наших серцях!

Прес-служба НГУ

друкувати
Додати коментар

Інші статті