П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
29/05/2015 10:25

Нацагентство з протидії корупції має запрацювати до кінця року

Про це після зустрічі з європейськими експертами з питань боротьби з корупцією на чолі з директором Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Чімяо Фаном заявив міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, до цього часу буде проведено конкурсний відбір членів агентства, а також розроблено систему електронного декларування доходів чиновників.

«Наше спільне завдання – і я переконаний, що ми з ним впораємось до кінця року, – забезпечити функціонування цього органу, щоб з наступного року державні службовці всіх рівнів подавали декларацію в електронному вигляді. Повинен бути моніторинг стилю їхнього життя, щоб нечисті на руку чиновники були звільнені й притягнуті до відповідальності», – відзначив міністр.

Міністр також додав, що система електронного моніторингу декларацій стане серйозною превенцією, тому що чиновник думатиме, що він вписує до декларації.

«Якщо чиновник вноситиме неправдиві відомості, то, окрім звільнення, його також притягуватимуть до відповідальності», – додав глава Мін’­юсту.

Павло Петренко зауважив, що невдовзі буде створено відповідну цільову робочу групу щодо підготовки роботи агентства. До неї, зокрема, мають увійти представники Кабінету Міністрів України та інших органів влади. Саме на створенні такої групи як частини підготовки до активної фази превентивної боротьби з корупцією наполягають європейські експерти на чолі з представниками Світового банку.

Представники експертної групи високо оцінили роботу української влади в питанні боротьби з корупцією та закликали до активізації впровадження практичних механізмів – Національного агентства із запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро.

«Україна досягла значного прогресу в боротьбі з корупцією, але ще багато треба зробити для продовження цієї боротьби. У суспільстві є великий запит на роботу антикорупційних органів. Після створення законодавчої бази для боротьби з корупцією необхідно якомога швидше переходити до практичних кроків», – відзначив Чімяо Фан.

За його словами, функціонування превентивного антикорупційного органу (Національного агентства із запобігання корупції) необхідно для запровадження повноцінних механізмів протистояння корупції.

«Світовий банк підтримує вас. Проте є технічне питання: необхідно створити міжвідомчу робочу групу з підготовки роботи такого агентства. До її складу мали б увійти представники Кабміну та Адміністрації Президента», – додав Чімяо Фан.

 

Урядовий портал

друкувати
Додати коментар

Інші статті