П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:18

Святковий сурогат

На Херсонщині ліквідовано підпільний цех із виробництва коньяку. За добу там виготовляли близько 6 тонн згаданого алкогольного напою, який потім розвозили та продавали на території всієї України.

Загалом на підпільному підприємстві трудилося десятеро осіб, а організували діяльність цеху троє жителів Нової Каховки. Вони підібрали «персонал» та розподілили обов’язки: одні працівники доставляли сировину, інші – виготовляли сурогат, а решта – пакували, перевозили та збували готову продукцію.
Під час травневих свят «підпільники» на пов­ну потужність здійснювали виробництво та продаж коньяку. Саме в цей період до них і завітали працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю міліції Херсонщини, провівши низку обшуків у цеху, а також складських приміщеннях, місцях збуту фальсифікату та оселях підозрюваних. Слідчі дії одночасно тривали на території Херсонської та Дніпропетровської областей.
З незаконного обігу правоохоронці вилучили майже 5 т коньяку, понад 3 т спирту, обладнання для закорковування пляшок та товарно-транспортні накладні кур’єрської служби. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України. За здійснення такої протизаконної діяльності спільникам загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з вилученням і знищенням виготовленої продукції та з конфіскацією обладнання.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті