П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:17

Кошти «відмивали» через картки поповнення мобільного

Працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економіки припинили роботу конвертаційного центру, через який було виведено в «тінь» понад 1 мільярд гривень. Грошова «мийка» працювала на території міста Києва, Хмельницької, Сумської, Тернопільської, Харківської та Полтавської областей.

Під час досудового розслідування встановлено, що діяльність фіктивних фірм та конвертаційного центру організувала група осіб. Вони надавали послуги з легалізації готівкових коштів через безготівкові розрахунки, підтверджуючи зазначені операції відповідними документами.

Спільники використовували банківські рахунки фіктивних підприємств, а також справжніх фірм, що гуртом та вроздріб продають картки поповнення рахунків операторів мобільного зв’язку. Реалізовуючи картки за готівку, учасники групи не відображали цей процес у податкових деклараціях, а гроші передавали до конвертаційного центру. Відтак кошти легалізували, надаючи документи про здійснення безготівкового розрахунку за картки.

За такі послуги «конверт» отримував від 2,5 до 3,5 відсотків прибутку. Загалом через центр провели незаконних фінансових операцій на більш як 1 мільярд гривень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили підроблені документи, чорнову облікову документацію, комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, 30 печаток, близько мільйона гривень готівки й картки поповнення рахунків на суму понад 5 млн гривень. Накладено арешти на більш як 720 рахунків підприємств у 65 банківських установах. Триває досудове розслідування.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті