П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
21/05/2015 12:09

Розкрадання на 2 мільярди

Головне слідче управління МВС розслідує факт розкрадання близько 2 мільярдів гривень державних коштів, виданих як кредити низці підприємств, прямо або опосередковано пов’язаних з колишнім керівництвом Держінвестпроекту.

«Встановлено, що в період з 2012 по 2013 рік посадовці Держінвестпроекту за попередньою змовою із службовими особами ДП „ Державна інвестиційна компанія”, ТОВ „Боржава резорт”, ТОВ „Біоннік Девелопмент”, ДП „Ел Ен Джі Термінал”, ТОВ „Борисфен”, ДП „Дирекція з будівництва та управління проектом «Повітряний експрес»”, ДП „Грін Енерго”, ДП „Національний проект «Відкритий світ»” та інших підприємств заволоділи коштами в сумі близько 2 млрд гривень. Ці гроші були виділені з державного бюджету України, а також інвестовані Китайською Народною Республікою для реалізації національних проектів», – повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як з’ясували слідчі МВС спільно з колегами з Держфінмоніторингу, здебільшого згадані підприємства використовували отримані державні кошти для купівлі валюти з її подальшим перерахуванням компаніям-нерезидентам для придбання частини акцій і часток у статутних капіталах українських підприємств.

За цим фактом триває досудове слідство у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті