П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
30/04/2015 11:20

У Києві поменшало фальшивої горілки

Працівники управління по боротьбі з економічною злочинністю міліції Київської області та прокуратури Вишгородського району припинили діяльність декількох підпільних цехів, що займалися виготовленням фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції на території столиці.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили понад тонну водо-спиртової суміші, а також майже 30 тисяч півліт­рових пляшок алкогольних напоїв, підроблених під марки відомих вітчизняних виробників. Прибуток від реалізації цього товару міг сягнути 900 тисяч гривень. Також були вилучені діжки зі спиртом різної ємності, етикетки та марки акцизного збору, обладнання для розливу, верстат для закоркування пляшок, порожня скляна тара з наклеєними етикетками та корки.

Наразі правоохоронці встановлюють, де були виготовлені акцизні марки, канали надходження сировини для виробництва та місця реалізації готової продукції. Окрім того, призначено низку відповідних експертиз, які встановлять, наскільки остання могла бути шкідливою для здоров’я споживачів.

За фактом реалізації фальсифікованої алкогольної продукції слідчий відділ Вишгородського райвідділу міліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове слідство триває.

 

Прес-служба ГУМВС  

в Київській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті