П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
23/04/2015 17:04

Індульгенцій не буде ні для кого

Головне слідче управління МВС під час слідчих дій виявило й вилучило оригінал підробленого листа, що дає «індульгенцію» заступнику начальника ГУ ДФС Києва від люстрації.

Кримінальне провадження за фактом підроблення листа Міністерства юстиції України про нібито незастосування санкцій Закону України «Про очищення влади» до заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби Ганни Ігнатенко відкрито Голов­ним слідчим управлінням МВС України 19 березня цього року за зверненням міністра юстиції України Павла Петренка.

Під час слідства встановлено, що 13.02.2015 р. невідомою особою було підроблено лист Міністерства юстиції України № І-2687, адресований заступнику начальника ГУ ГФС Києва Ганні Ігнатенко, про те, що відносно неї не застосовуються санкції, передбачені ч. 3 ст. 1 Закону України «Про очищення влади».

При цьому Міністерство юстиції повідомило, що лист № І-2687 від 13.02.2015 Мін’юстом не надсилався і що до Ганни Ігнатенко повинні бути застосовані санкції, передбачені цим законом. Крім того, слідство встановило, що Ганна Ігнатенко як заступник начальника ДФС м. Києва використовувала своє службове становище для реєстрації в ДФС Києва згаданого листа Мін’юсту як вхідної пошти, вчинивши протиправне діяння, передбачене ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) України.

Нині слідство встановлює можливу причетність до цього правопорушення посадових осіб Міністерства юстиції України.

Крім того, для визначення, ким саме і на якому обладнанні було виготовлено підроблений лист Мін’юсту, ГСУ МВС провело низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання низки осіб, підозрюваних у можливій співучасті в цьому злочині. Обшуки були проведені в шести посадових осіб ГУ ДФС м. Києва та Мін’юсту України.

Під час обшуку в Ганни Ігнатенко слідчі знайшли оригінал підробленого листа № І-2687 13.02.2015 року.

Слідчі дії тривають.

МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті