П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
27/03/2015 15:08

Мисливці за «Рендж Роверами»

Столичні оперативники затримали групу  викрадачів іномарок, що спеціалізувалися  на автомобілях однієї марки – «Рендж  Ровер». Крім транспортних засобів,  у спільників вилучили спеціальне обладнання та зброю.

Під час відпрацювання матеріалів щодо викрадення машин марки «Рендж Ровер» працівники карного розшуку київської міліції з’ясували, що до цих злочинів причетні ті ж самі громадяни. Здійснивши низку оперативних заходів, правоохоронці встановили особи підозрюваних, місця їхнього проживання та схову автівок. Відтак було проведено спец­операцію із затримання фігурантів. На трасі Київ – Одеса оперативники заблокували нещодавно викрадений чорний «Рендж Ровер», на якому рухалися спільники. Однак ті вирішили втекти й спробували спровокувати ДТП за участю міліцейського автомобіля. Працівники карного розшуку миттю зреагували на їхні дії, й вже за кілька секунд на зап’яс­тях кожного з лиходіїв клацнули кайданки.
У складі групи було троє луганців, 19, 27 та 32 років, що кілька місяців тому переїхали до столиці. Всі учасники безпосередньо скоювали незаконні заволодіння транспортними засобами, діючи досить швидко, професійно й використовуючи сучасні технічні пристрої.
Під час затримання в підозрюваних виявили гранати, засіб для безшумного розбиття скла та підроблене посвідчення народного депутата України. Потому в гаражі-відстійнику правоохоронці вилучили поцуплений ще в грудні «Рендж Ровер» білого кольору, кілька номерних знаків, зокрема з викрадених транспортних засобів, а в оселях «напарників» – спеціальне технічне обладнання для викрадення машин, радіостанції, маски-балаклави, пістолет та патрони.
Нині триває досудове розслідування в межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Затриманих перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Прес-служба ГУМВС у м. Києві

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті