П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
27/03/2015 14:55

На вулицях не буде цивільних людей зі зброєю

МВС заявляє про посилення режиму контролю щодо законних власників мисливської вогнепальної зброї. Вогнепальну зброю в громадських місцях дозволено носити ТІЛЬКИ працівникам ДЕРЖАВНИХ силових структур. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Жодна з приватних охоронних структур за законами України не має права на вогнепальну зброю.
– Попереджаю охоронні фірми: встановлення факту поєднання ліцензованих охоронних функцій з використанням зброї приватних осіб, що зареєстрована як мисливська, буде розглядатися як незаконна дія. Такі охоронні фірми й приватні особи будуть покарані – відкликанням ліцензії на охоронну діяльність для фірм, відкликанням дозволів на мисливську зброю та конфіскацією зброї у приватної особи-власника, – зазначив Арсен Аваков.
Очільник міліцейського відомства зауважив, що вулицями міст не ходитимуть приватні охоронні групи бізнесменів і політиків з вогнепальною зброєю.
– Це стосується всіх: і квазіпатріотів, і реальних патріотів, і великих бізнесменів, і олігархів. І персонально – Пінчука, Ахметова, Коломойського, Єремєєва, Суркіса, Григоришина та інших... Хочете мати охорону вашого бізнесу з вогнепальною зброєю? Жорстко за законом залучайте міліцейську Державну службу охорони. Інше буде припинено, – наголосив Арсен Аваков.
Міністр внутрішніх справ також заявив:
– Даю всім охоронним компаніям 24 години на те, щоб привести свою діяльність у законодавчі рамки. Посилання на тривожний воєнний час не виправдовуватиме порушення, а обтяжуватиме.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Інші статті