П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
27/03/2015 14:55

Експерти ЄС оцінять дія льність міліції

Представники Експертної місії ЄС до кінця тижня працюватимуть у МВС та кількох інших відомствах, оцінюючи критерії виконання українською стороною другої фази дій Плану щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму для громадян України.

Члени місії ознайомляться з роботою підрозділів Міністерства внутрішніх справ у частині виконання пунктів плану, передбачених у блоці «Громадський порядок і безпека».

Основними напрямами діяльності відомства, які оцінюватимуть представники місії Євросоюзу, стануть заходи з протидії корупції, організованій злочинності та незаконному обігу наркотиків. Також експерти  ознайомляться з роботою структурних підрозділів МВС у сферах протидії нелегальній міграції, незаконному обігові зброї та іншим злочинним проявам.

Заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Тігран Авакян зазначив, що представники місії ЄС отримають всю необхідну інформацію, зокрема й аналітичні дані. Крім того, фахівці МВС поінформують закордонних експертів про порядок функціонування відомчих баз даних та щодо аспектів ліквідації підрозділів боротьби з організованою злочинністю.

– У такий непростий для нашої країни час ми не лише продовжуємо належним чином виконувати свої функції, а й намагаємося розвивати наші правоохоронні органи, звісно, із залученням наших європейських партнерів, – зазначив Тігран Авакян.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе розповіла закордонним гостям про процес реформування окремих служб МВС, зокрема про створення підрозділу пат­рульної служби на базі міліції Києва, а також про плани щодо створення таких підрозділів в Одесі, Львові, Харкові та Дніпропетровську.

За підсумками роботи експерти підготують звіт, який подадуть на розгляд держав – членів ЄС. Від результатів місії залежить рішення Єврокомісії про скасування візового режиму для українців.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті