П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
27/03/2015 14:52

«Настане мирне життя. А нині ми всі на захисті Батьківщини!»

Про це міністр внутрішніх справ України заявив у Палаці культури та мистецтв МВС України, вітаючи бійців батальйону Національної гвардії ім. С. Кульчицького з першою річницею з дня створення підрозділу.

Урочисті заходи розпочались на майдані Незалежності. Воїнів привітали перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій та предстоятель Української православної церкви Київського патріархату патріарх Філарет.

Учасники зібрання також вшанували пам’ять українських патріотів, що загинули за свободу та незалежність Вітчизни, поклавши квіти до пам’ят­ного знака на честь загиблих героїв.

Урочистості продовжились у Палаці культури та мистецтв МВС України. Гвардійцям вручали нагороди міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов, перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій та т.в.о. командувача Національної гвардії України Микола Балан.

Арсен Аваков, звертаючись до присутніх, наголосив, що цей батальйон добровольців є найкращим з бойових частин Націо­нальної гвардії:

– Ми горді цим. Головне, що в нас і далі буде честь, гідність і такі міцні хлопці, як ви, які захистять Україну! Наразі нам важко. Ми в бою, але так буде не завжди. Настане мирне життя. А нині ми всі на захисті Батьківщини!

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що батальйон ім. С. Кульчицького – перший, що пішов захищати Україну: «Бійці батальйону пройшли справжній бойовий шлях. Наше завдання – не втратити жодного дня, зміцнити Національну гвардію й перемогти».

Згідно з Указом Президента України, нацгвардійців нагородили орденом Данила Галицького та медаллю «За військову службу Україні».

Від імені голови Верховної Ради Володимира Гройсмана бійцям вручили цінні подарунки й почесні грамоти ВРУ.

Наказом міністра внутрішніх справ нацгвардійців було відзначено нагрудними знаками «За відзнаку в службі».

Своєю чергою, т.в.о. командувача Національної гвардії України Микола Балан вручив підлеглим нагрудні знаки «За доблесну службу».

Прес-служба 

 

МВС України

друкувати

Коментарi

Інші статті