Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
30/12/2014 11:25

Санта-Клаус бореться зі злочинністю

Поліція канадського міста Аб­ботс­форд виступила з несподіваною ініціативою, спрямованою на припинення злочинів у районі, «закликавши на службу» Сан­та-Клауса.

Правоохоронці стали розсилати колишнім злочинцям, які стоять на обліку в поліції, різдвяні листівки із зображенням бородатого старого в новорічному костюмі. Одягнений у бронежилет Санта-Клаус тримає в руках гвинтівку і звертається до порушників порядку з запитанням: «А в якому списку – неслухняних чи хороших – ти опинишся наступного року?»
Новорічні послання були адресовані правопорушникам, наркоторговцям та іншим зловмисникам. Не всі місцеві чиновники поставилися до ініціативи схвально. Приміром, виконавчий директор Товариства Джона Говарда Меггі Аронофф, що опікується питаннями реінтеграції правопорушників у суспільство, назвала наміри поліції благими, зазначивши при цьому, що їхнє виконання «підкачало».
«Я вважаю, що зображення вибрано трохи невдале. Воно може здобути зовсім інший ефект, ніж було задумано», – заявила фахівець, відзначаючи, що неправильні асоціації можуть виникнути в дітей, які побачать таку листівку.
При цьому в місцевій поліції заявили, що ця ініціатива – «не оманливий маневр, а щирий заклик».
друкувати
Додати коментар

Інші статті