Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
21/04/2013 13:35

А медаль так просто не з’їси…

Намагаючись допомогти фермеру, чиє господарство було зруйноване внаслідок французької військової операції в Малі, Президент Франції Франсуа Олланд подарував йому верблюда, якого, своєю чергою, отримав на знак подяки за визволення міста Тімбукту французькими військами. Та фермер розпорядився подарунком на свій розсуд...

Приймаючи в лютому цей подарунок, Олланд пожартував, що використовуватиме тварину як засіб пересування. Спочатку президент вирішив оселити верблюда в якомусь із французьких зоопарків, але, оцінивши витрати на вакцинацію, перевезення й адаптацію тварини, відмовився від цієї ідеї. Тоді Олланд вирішив передарувати верблюда місцевому жителю, який саме втратив свого двогорбого. Але фермер із певних міркувань теж не схотів утримувати тварину й вирішив за краще… з’їсти її.
Отримання верблюда в подарунок стало не першим випадком, коли французьким президентам презентують екзотичних тварин. Свого часу Франсуа Міттеран отримав азійського слона, Жорж Помпіду – двох бенгальських тигрів, а Валері Жіскар д’Естен – кілька бізонів. Доля цих тварин була щасливішою – вони доживали свого віку в паризьких зоопарках.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті