Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Культура
17/04/2013 21:43

Весела профілактика

Днями в Київському академічному театрі ляльок відбулося нетипове для цього закладу дійство. Під гаслом «Молоде покоління – за безпечний рух!» тут пройшли міські фінальні змагання КВК ЮІР – 2013, які зібрали на сцені три найкращі столичні команди.

Веселі та кмітливі юірів­ці змагаються вже сімнадцять років поспіль. І варто відзначити, що їхні дотепи не лише розважають, а й примушують задуматися, стимулюють до вивчення й дотримання Правил дорожнього руху. Переконатися в цьому можна було й цього разу.

Уже з перших хвилин щиро сміялася вся зала, зокрема компетентне журі й авторитетні гості. Разом із 

командою «60 ліміт» гімназії біотехнологій №177 Солом’янського району глядачі «побували» в Індії й поспостерігали за тамтешнім регулювальником. А зі збірною «Парадокс» 224-ї школи Дніпровського району перенеслись у паралельний вимір, де ПДР навпаки необхідно порушувати. Потому присутні в залі спільно з «Юними олігархами» з гімназії східних мов №1 Святошинського рай­ону наочно пересвідчились у тому, що Правил слід дотримуватися, навіть якщо сама природа їх порушує.

І це був лише початок змагань – привітання «Живи за правилами». 

А далі були комічні «ДАІ-новини» і креативно виконане домашнє зав­дання «Перехрестя семи доріг». Коли дійшло до визначення переможців, запал учасників передався й журі конкурсу та шановним гостям. Однак вони не жартома, а цілком серйозно дякували веселим і кмітливим юірівцям за те, що ті не лише знають правила безпечної поведінки на дорозі, а й навчають ровесників. Подяку надіслав і Прем’єр-міністр України Микола Азаров – її зачитав Євген Кравець, заступник директора Департаменту інформації та комунікацій із громадськістю Кабінету Міністрів України.

Державтоінспекція щедро винагородила фіналістів конкурсу: заступник начальника УДАІ ГУМВС України в місті Києві Ігор Опанасенко вручив переможцям турніру, «Юним олігархам», плазмовий телевізор, срібним призерам, «60 ліміт», – музичний центр, а володарям почесного третього місця, команді «Парадокс», – відеокамеру.

Було ще чимало подарунків для учасників. Доволі несподіваний – від Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської держадміністрації. Перший заступник директора Департаменту Вікторія Челомбітько вручила фіналістам сертифікати на оздоровлення в літній період.

Марина ГОНТАР, «ІЗ».

Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті