Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
28/01/2013 22:43

Ти мені – «гав», і я тобі – «гав»!

«Це перемога свободи слова. Тепер люди з власною думкою, якою вона не була б, не страждатимуть через обмеження П’ятого розділу», – так заявив один із ініціаторів внесення змін до закону, який до цього доволі своєрідно обмежував спілкування британців із тваринами.

Передісторією рішення став шквал суспільної критики, що здійнявся після двох абсурдних інцидентів, що сталися 2007-го і 2008-го. Тоді оксфордський студент поцікавився в кінного офіцера, чи знає він, що його кінь – гей, а 16-річний підліток жартома загавкав на пса констебля. За ці начебто безвинні дії з жартівниками вчинили з усією суворістю закону: їх заарештували й присудили сплатити штраф 80 і 150 фунтів стерлінгів відповідно.
Улюблений комік Великобританії Роуен Аткінсон виступив із ініціативою відкорегувати закон, заявивши, що людей переслідують не за «обра́зи», а за «демонстрацію альтернативних поглядів». Його підтримала газета «Телеграф», яка закликала скасувати «пункт, що підриває свободу слова в країні». З’явилася навіть організація, яка почала агітувати за реформу П’ятого розділу закону про громадський порядок.
Нещодавно на своєму засіданні Палата лордів більшістю голосів ухвалила запропоновані зміни. Тож відтепер британці зможуть розмовляти з собаками їхньою мовою, не боячись бути оштрафованими.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті