Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
20/01/2013 17:36

Довше, ніж життя

Виносячи вироки, судді деколи не обмежуються довічним ув’язненням. 

Іноді служителі Феміди виголошують такий вердикт, що не знаєш – чи то сміятися, 

чи то плакати. Звісно, навести всі ці вироки складно, проте згадати найбільші терміни позбавлення волі, які призначали злочинцям, можна.

Хоча Сполучені Штати Америки й вважають рекордсменом за призначенням великих термінів позбавлення волі, пальма першості все ж належить Іспанії. Саме в цій країні 1972-го до 384 912 років в’язниці засудили листоношу з Пальма-де-Майорки, який вчасно не доставив листи.

А ось Дадлі Вейн Кізер за жорстоке вбивство власної дружини 1998-го дістав 10 тисяч років, а на доважок: два довічних ув’яз­нення – за розправу із тещею. Таке тривале позбавлення волі – рекорд для США.

Серійного вбивцю й маніяка Бобі Джо Лонга суд штату Флориди засудив до 28 довічних термінів. Дещо менше – 25 термінів – дістав Хуан Корона за вбивство 25 мігрантів, які працювали на нього в полі.

1969-го двох іранців засудили до 7109 літ в’язниці. А ось Даррону Бенналфорду Андерсону з Оклахома-Сіті (США) призначили покарання у вигляді 2 тисяч років позбавлення волі.

Термін перебування в ув’яз­ненні клерка пенсійного фонду Шалома Вайса, який пограбував безліч американських пенсіонерів, – якихось 845 років. А керівника інвестфонду Шмідта, що привласнював гроші інвесторів і жив за їхній рахунок, засудили до 330 років буцегарні.

Покарання для Раяна Брандта й Джефрі Коллі за численні грабежі та вбивства – 265 літ.

«Найсвіжіший» такий вердикт: 2001-го Кіт О’Вуд дістав 160 років в’язниці за те, що під загрозою розправи зґвалтував п’ятьох жінок.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті