Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Культура
25/11/2012 15:33

Музика рідного дому

Третьої п’ятниці листопада Центр культури та мистецтв МВС України вже вкотре гостинно приймав у своїх стінах «студентів» «Університету культури». Цього разу у ролі запрошеного «лектора» виступив видатний український композитор, автор понад трьох тисяч музичних творів народний артист України Олександр Злотник.

Звісно ж, «університет», «студенти», «лектор» – це не більше, аніж умовні позначення. Хоча, заради справедливості, слід сказати, що стосовно цього гостя вони цілком виправдані: Олександр Йосипович до всього ще й професор, ректор Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра. Власне, про це, як і про інші віхи його біографії, перші кроки на шляху до слави й визнання, глядачі дізнались із бесіди видатного композитора з ведучим заходу – директором Центру культури та мистецтв МВС України Віталієм Челкановим. 

Потому на сцені запанувала музика: Олександр Злотник виконав на роялі композицію, яку написав ще наприкінці 70-х для кінофільму «Хто за? Хто проти?». Цього вечора маестро спробував себе ще й у незвичній для себе ролі соліста, заспівавши «Вишиванку», «Святкову», «Родину» та пісню «Музика рідного дому». Присутнім у залі курсантам НАВС було вельми приємно почути рідну мелодію – марш Академії, автором музики до якого є Олександр Злотник. 

Родзинкою вечора став виступ доньки композитора, 11-річної Софії. Як розповів Олександр Йосипович, саме вона єдина з трьох дітей успадкувала його музичний талант. Маленька артистка віртуозно, як для свого віку, виконала улюблену всіма українцями пісню «Чорнобривці» та переспівала хіт «Sunny» культового гурту 1980-х «Bonney M» у соул-аран­жу­ван­ні.

Завершився вечір, як і годиться, оваціями та квітами. На додаток до них «лекторові» вручили справедливо заслужену ним відомчу відзнаку «За сприяння органам внутрішніх справ».

Марія САЛЬНІК, «ІЗ». 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті