Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Цікавинки
13/11/2012 19:48

Надто кримінальна поліція

Американське місто Вон (штат Нью-Мексико) залишилося без поліцейських. Зі своєї посади був змушений звільнитися навіть начальник місцевого відділення Ернест Арміджо. Це сталося після того, як йому заборонили носити зброю.

Невеличке містечко Вон розташоване трохи більш ніж у ста милях від Альбукерке. Вон давно облюбували наркодилери: вони облаштували тут базу для переправлення наркотиків із Мексики. Ще б пак: жодного вартового порядку в місті немає. Всіх просто звільнили.

Колишньому шефу поліції Арміджо ставлять у провину невиплату аліментів, продаж гвинтівки – власності міста – й привласнення чужих грошей. Річний оклад шефа поліції у Воні «не дотягує» навіть до 30 тисяч доларів. Примітно, що в червні в одному з інтерв’ю, коментуючи запитання про можливу втрату ліцензії на зброю, Арміджо заявив, що це анітрохи не бентежить його: мовляв, місто Вон спокійне, і тут можна обійтися без пістолета. 

Другий поліцейський, Браяне Бернале, був найнятий навесні цього року, але і в нього виявилися проблеми із законом: у січні 2011 р. Бернале визнав себе вин­ним у нападі на члена своєї родини. Тож у міській поліції залишився працювати тільки службовий пес на кличку Нікі, якого раніше долучали до операцій з пошуку наркотиків. Нині полісменам з округу Гуадалупе, що у Техасі, доводиться нести подвійне навантаження: патрулювати ще й околиці Вона. «Я відвідую місто, принаймні, один раз на місяць. Ми маємо підтримувати у Воні ефект присутності. Жителі повинні бути упевнені, що їхня безпека – під контролем», – заявив шериф округу Гуадалупе Майкл Лусеро.

друкувати

Коментарi

Інші статті