П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
17/06/2012 19:07

Дім для наших «менших колег»

 

   5 червня в Києві поблизу залізничної станції «Дарниця» з нагоди Дня транспортної міліції врочисто відкрили новостворений кінологічний центр Управління МВС України на Південно-Західній залізниці.

    За традицією, на початку заходу в присутності почесних гостей, працівників Управління та журналістів червону стрічку на воротах містечка перерізали начальник Департаменту транспортної міліції генерал-лей­тенант міліції Віктор Развадовський, начальник УМВС на ПЗЗ полковник міліції В’ячеслав Сокірко та начальник Державного територіально-галузевого об’єд­нання «Південно-Західна залізниця» Олексій Кривопішин. Олексій Мефодійович не випадково взяв участь у церемонії, адже розпочате торік будівництво центру та введення його в експлуатацію стало можливим завдяки фінансуванню ДТГО «Південно-Західна залізниця».

  

   На ділянці площею 0,45 га вже обладнано адміністративні приміщення, клас та кімнати для відпочинку працівників, 38 вольєрів, ветеринарний пункт та харчоблок для собак. Найближчим часом планують завершити впорядкування території та облаштувати спеціальну смугу перешкод для тварин.
   Містечко розташували так, щоб кінологи та їхні підопічні могли швидко дістатися до Дарницького вокзалу, а звідти електропоїздом – до інших станцій ПЗЗ. Окрім того, для новоствореного центру МВС виділило спеціальний автомобіль для перевезення псів.
  
   Кінологічний центр, який є структурним підрозділом блоку кримінальної міліції УМВС на ПЗЗ, що здійснюватиме організаційну, інформаційно-аналітичну, методичну, контрольно-нагля­дову та облікову діяльність у сфері підготовки та застосування службових собак, поки що перебуває на стадії формування. До складу колективу із 13 правоохоронців, який очолив лейтенант міліції Родіон Ісаєв, відбирають працівників із вищою юридичною й спеціальною зоотехнічною, біотехнологічною, ветеринарною освітою, а також досвідом роботи за спеціальністю.
Комплектують підрозділ і чотирилапим «особовим складом»: під час заходу В’ячеслав Сокірко щиро подякував колегам із кінологічних підрозділів управлінь МВС у Вінницькій, Хмельницькій, Київській областях та на Одеській, Південній і Придніпровській залізницях, що презентували центру 17 цуценят різного віку. Усі вони проходитимуть підготовку для виконання завдань із охорони громадського порядку на київському залізничному комплексі, пошуку наркотичних та вибухових речовин і зброї, участі в проведенні оперативно-розшуко­вих заходів та слідчих дій.
  
   – Ми відгукнулися на звернення Управління МВС щодо створення цього центру, усвідомлюючи відповідальність за безпеку пасажирів та вантажів, – зазначив Олексій Кривопішин. – Це спільне завдання – тому в стислі строки наші будівельники упорядкували цю територію, проклали інженерні комунікації, створили необхідні умови для роботи кінологів та нормального утримання собак.
   Керівник ДТГО висловив сподівання, що центр стане істотною підмогою для роботи «на випередження» – запобігання будь-яким протиправним діям. Він також наголосив: на Пів­денно-Західній залізниці спільно із УМВС не раз проводили заходи, спрямовані на поліпшення взаємодії транспортної міліції та приданих їй сил, підрозділів воєнізованої охорони, охоронних фірм, працівників вокзалів. Така колективна робота має унеможливити ексцеси не лише під час Євро-2012, а й потому.
  
   
До слова, на час проведення чемпіонату Європи з футболу на базі кінологічного центру розквартировано групу досвідчених кінологів – відряджених з інших областей та залізниць працівників міліції із дев’ять­­ма службовими псами. Спанієль, два лабрадори та шість німецьких вівчарок виконуватимуть завдання з убезпечення пасажирів на території обслуговування, зокрема п’ять  шукатимуть вибухові речовини, чотири – наркотики. Цей зведений загін став наочною демонстрацією того, яким невдовзі буде новостворений столичний підрозділ. Найбільше враження справив,  заслуживши на бурхливі оплески присутніх, показовий виступ одного з кінологів та його пса: чотирилапий правоохоронець не лише чітко виконував команди, передбачені курсом загального дресирування, а й ставав «струн­­ко» на задні лапи та охоче підгавкував, почувши слова: «Слу­жу українському народові!»…
Марина КЛОПОТНЮК
м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА
друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті