П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
18/05/2012 12:04

На схилах Дніпра – «Незабутнє»

   Військово-історичний парад під такою назвою пройшов у День Перемоги в столиці на центральному майданчику Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», біля підніжжя монументу «Батьківщина-мати».

    На початку заходу, в якому взяли участь міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, очільник Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, ветерани та учасники бойових дій, керівники МВС, столичного та обласного головних управлінь внутрішніх справ, відбулися церемонії винесення штандартів чотирьох Українських та Партизанського фронтів, урочистого запалення Вогню Слави, покладання квітів до підніжжя меморіалу героям форсування Дніпра. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників Вітчизни, полеглих у Великій Вітчизняній війні.

  
   Потому розпочався Марш Перемоги. Це яскраве театралізоване дійство складалося з двох частин, що символізували зв’язок між поколіннями героїв-визво­лителів Батьківщини та нинішніми захисниками миру й спокою української землі. Парад відкрила утворена учасниками військо­во-історичних клубів та груп механізована колона на чолі із головою наглядової ради Молодіжної громадської організації «Київський клуб “Червона Зірка”», заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Лекарєм. Урочисто проїхали відновлені енту­зі­ас­тами-рекон­струк­то­рами американські автомобілі «Вілліс» та «Додж», які, відповідно до угод ленд-лізу, під час війни постачали в СРСР, вітчизняні легковики ГАЗ-67 із 45-мілі­мет­ро­вими протитанковими гарматами, бронеавтомобілі БА-64, мотоцикли, легендарні «полуторки» ГАЗ-АА та «трьохтонки» ЗІС-3.

  
   Численні глядачі – тисячі киян та гості міста – високо оцінили стройовий вишкіл пішої колони із вихованців відомчих навчальних закладів (частина з яких – також в обмундируванні бійців та командирів Червоної Армії), майстерність зведеного оркестру столичного гарнізону МВС, а також показовий виступ підрозділу Почесної варти внутрішніх військ, що продемонстрував віртуозне володіння стройовими прийомами зі зброєю.
   Продовжилося святкування концертною програмою «Пісні Перемоги», в якій взяли участь артисти Академічного ансамблю пісні і танцю МВС та кращих самодіяльних творчих колективів правоохоронного відомства, а також традиційним частуванням солдатською кашею.

Сергій КОВАЛЕНКО , «ІЗ».
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті